Meteoroloji’ den alınan son değerlendirmelere göre, yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtilirken, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması, şehir içi ulaşımda ücretsiz toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi istendi. Araç kullanmak zorunda kalan sürücülere ise kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmaları, hız limitlerine uymaları ve takip mesafesini artırmaları çağrısı yapıldı.

Yetkililer, yayaların buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını, çatı, saçak ve balkonlarda oluşabilecek kar birikmelerine karşı tedbir alınmasını ve zorunlu haller dışında gece saatlerinde trafiğe çıkılmamasını istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, il genelinde karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürdüğü, ulaşımın güvenli şekilde sağlanması için tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kırboğa’dan Anlamlı 3 Aralık Mesajı: “Herkes Bir Engelli Adayı”

Şanlıurfa – İş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Şükrü Kırboğa, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, toplumsal sorumluluğa dikkat çeken çarpıcı ifadeler kullandı.

Sibergöz-40 operasyonlarında 181 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen “Sibergöz-40” operasyonlarında 181 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerli Aday Fitnesi : Nifak Tohumlarına Yer Yok

Son günlerde Şanlıurfa’da yerli aday fitnesiyle ilgili yaşanan tartışmalar, şehrin huzurunu bozmaya ve birlik beraberliğini sarsmaya yönelik tehlikeli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli rüzgar ve yağış ile çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayına karşı uyardı.