Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemde dezavantajlı vatandaşlar için geçici süreyle tahsis edilen sosyal konutların tahliye edileceğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, yapılan saha çalışmaları ve teknik incelemeler sonucunda, konutların yaşam koşulları açısından ciddi eksiklikler taşıdığı belirtildi.

Konutlarda altyapı sistemlerinin yetersiz olduğu, elektrik ve su aboneliklerinin aktif olmadığı ve yapıların yaşanabilirlik standartlarını karşılamadığı tespit edildi. Bu durumun, bölgede ikamet eden vatandaşlar için mağduriyet oluşturduğu ifade edildi.

Ayrıca, tahsis sürecinin resmi prosedürlerin dışında yürütülmüş olması ve bazı vatandaşların yardım alma kriterlerine uygunluğuna dair belirsizlikler, sosyal yardım sisteminde adalet ve sürdürülebilirlik ilkesini zedeledi.

Bu nedenlerle, söz konusu konutların tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye süreci kapsamında vatandaşlara bilgilendirme yapıldığı, eşyalarını toparlamaları için makul bir süre tanındığı belirtildi. Barınma ihtiyacı bulunan kişilere kira desteği gibi alternatif çözümler sunulurken, sürecin sosyal hizmet uzmanları tarafından hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve vatandaşların güvenli ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için bu adımın atıldığını belirterek, sosyal hizmetlerin adil ve şeffaf şekilde sürdürüleceğini kamuoyuyla paylaştı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfalı Felsefeci Arslan’dan Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel değerlerine hakaret

Ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan, gazeteci Fatih Altaylı’nın “Göbeklitepe ve Medeniyet” programında yaptığı açıklamalarla Şanlıurfalılar arasında büyük tepkilere neden oldu.

AK Parti Karaköprü SKM Keleşabdioğlu’na Emanet

Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Karaköprü İlçe SKM Başkanlığına İlçe Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Halit Yaşar Keleşabdioğlu getirildi.

30 ilde 144 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde son 6 aydır devam eden arazi taramalarında; 144 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edilirken, 18 terör örgütü mensubunun teslim olmasının sağlandığını açıkladı

Karaköprü “de zabıta personeline psikoloji eğitimi

Karaköprü Belediyesi tarafından hizmet içi eğitim kapsamında sahada çalışan Zabıta Müdürlüğü personeline “Psikolojik Dayanıklılık ve Madde Bağımlılığı” eğitimleri verildi