Şanlıurfa’da her ayın son haftasında Göbeklitepe İş Merkezi’nde kurulan “Ay Pazarı”, antika ve nostalji meraklılarını bir araya getiriyor.

Pazarda, eski tespihler, çakmaklar, tütün tabakaları, yüzükler, bıçaklar, köstekli saatler, erkek çantaları, gümüş tabakalar ve farklı tarihi eşyalar sergileniyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden — Batman, Adıyaman, Sivas, Gaziantep, Ankara, İstanbul ve Mardin’ den — gelen satıcılar, tezgâhlarını burada açarak koleksiyon meraklılarıyla buluşuyor.

Ziyaretçiler, nostaljik eşyalarla geçmişe yolculuk yaparken, satıcılar da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel pazar kültürünü yaşatıyor.

Göbeklitepe İş Merkezi’nde her ayın sonunda kurulan Ay Pazarı, tarih, kültür ve nostalji meraklılarını bekliyor.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sis Operasyonu’nda 370 kişi gözaltına alındı

Yasa dışı tütün mamulü üretimi yapan suç örgütü üyelerine karşı yurt genelinde düzenlenen Sis Operasyonu’nda 370 kişi gözaltına alındı.

Siverek’te yaban domuzu saldırısı: Çiftçi ağır yaralandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Konak kırsal mahallesinde yaban domuzu saldırısı meydana geldi.

Balıkesir’de 4.1 büyüklüğünde deprem

Balıkesir Sındırgı’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Eski Başkan Nihat Çakır’dan Sert Tepki:“Urfa’da sporseverler üç maymunu oynuyor”

Şanlıurfa’nın köklü spor kulübü Şanlıurfaspor, zor günler geçiriyor.