Şanlıurfa İl Müftülüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi iş birliğinde, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla merkez ve taşra ilçelerinde aile temalı seminerler düzenlenmeye başlandı. İlk seminer, Birecik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Seminere Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Birecik İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve çok sayıda öğretmen katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, “İslam’da Ailenin Önemi, Anne ve Babanın Yeri, Ailenin Korunması” başlıklı sunumunda, İslam’da ailenin kutsal bir yapı olduğunu vurguladı. Müftü Tolan, hadislerden örnekler vererek ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirtti.

AR-GE birimi üyesi Eğitimci Muharrem Çelik ise “Öğrencilerin Akademik Başarısında Ailenin Rolü ve Yaklaşımı” konulu sunumuyla katılımcılara hitap etti. Çelik, semineri interaktif yöntemler ve drama teknikleriyle zenginleştirerek aile desteğinin eğitimdeki önemine dikkat çekti.

Seminerin ardından Müftü Ramazan Tolan ve Eğitimci Muharrem Çelik, Birecik Kız Meslek Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilere ailenin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program sonunda İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Müftü Ramazan Tolan ve Muharrem Çelik’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şehit polis memuru için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde şehit polis memuru Furkan Bor için tören gerçekleştirildi.

HÜDA PAR: Suruç Açıkhava Şantiyesi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Suruç’ta altyapı çalışmalarının gecikmesi dolayısıyla halkın yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirerek yetkililere bir çağrıda bulundu.

UNRWA: Gazze’deki çocuklar için eğitim sadece derslerden ibaret değil

New York, 25 Ekim (Hibya)Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’deki çocuklar için eğitim sadece derslerden ibaret değil, onur ve özgürlük olduğunu bildirdi.

Bayram Namazı Çıkışında Husumetliler Arasında Kavga: 1 Ölü, 3 Yaralı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde, bayram namazı çıkışında husumetli iki grup arasında kavga çıktı. Kavga sırasında tarafları ayırmaya çalışan bir kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.