İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ekiplerinin yürüttüğü Siber Suçlarla Mücadele operasyonu kapsamında hesaplarında 200 milyon lira işlem hacmi bulunan 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Erzurum, Ankara, Van, Şanlıurfa, Ordu, Kahramanmaraş, Sinop, Ağrı ve Giresun merkezli olarak yürütülen operasyonlarda, “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Bilişim Sistemine Girme” suçlarına karıştığı belirlenen kişiler hedef alındı.

Sosyal Medya ve Sahte Siteler Üzerinden Dolandırıcılık

Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin sosyal medya platformları ve sahte internet siteleri üzerinden “hediye çeki”, “mobilya satışı” gibi ilanlar vererek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.
Ayrıca bazı şüphelilerin, internet ortamında yasa dışı sorgu panelleri kullanarak kişisel bilgileri ele geçirdikleri ve ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarını terör örgütü propagandası yapmak amacıyla kullandıkları belirlendi.

27 Şüpheli Tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 61 kişiden:

27’si tutuklandı,

17’si hakkında adli kontrol kararı verildi,

Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.

Yerlikaya: “Siber Vatan’da Mücadelemiz Sürecek”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada,

> “Bilişim sistemleri ve sosyal medya üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan suç şebekelerine karşı Siber Vatanımızda kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz. Emeği geçen tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve il jandarma komutanlıklarının koordineli şekilde yürüttüğü operasyonun, siber dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Yara bakımında yeni yaklaşımlar sempozyumda ele alındı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen ‘Yara Bakım Sempozyumu’nda farklı etmenlere bağlı olarak vücutta oluşan yaralar ve bu yaraların tedavilerinde kullanılan yeni yaklaşımlar masaya yatırıldı.

Ayan: “2026 Bütçesi’nde Urfa’daki Eğitim Sorunlarına Kaynak Ayrılmalı”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, 2026 yılı bütçesinde Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarına yeterli ödenek ayrılmadığını belirterek, kentteki eğitim şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Eyyubiye eğitim ve araştırma hastanesi ‘nde neler oluyor

Eyyubiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mevcut durumun mağduriyetlere neden olduğu iddiaları ortaya çıktı. Hastanede yatan hasta ve hasta yakınları, yatış yapılan odalarda elektrik olmaması ve soğuk bir ortamda kalma durumuyla karşı karşıya olduklarını belirtiyorlar.

Akçakale’de Seçim Sonrası Hizmet Kesintisi İddiası

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Ekinyazı Mahallesi’nde, yerel seçimlerin ardından belediye hizmetlerinin durdurulduğu iddiası gündeme geldi.