Toplantıda, sahada görev yapan personelin yönelttiği sorular Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşen Kes, Yenidoğan Uzmanı Dr. Elif Kirit ve Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Sümeyye Baylas tarafından yanıtlandı. Katılımcılar, bağışıklama hizmetleri ve uygulamalara ilişkin bilgi, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Programda ayrıca Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, bağışıklamanın halk sağlığındaki önemine dikkat çekerek, aşı reddiyle mücadelede doğru bilgilendirme ve etkili iletişimin önemini vurguladı. Berk konuşmasında, “Aşı reddi gü nümüzde yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu nedenle vatandaşlarımıza doğru bilgiyi en uygun yöntemlerle ulaştırmak, en büyük sorumluluklarımızdan biridir.” dedi. 

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye’de Turizmi Canlandıracak Aydınlatma Protokolü İmzalandı

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Eyyübiye ilçesinde turizmi canlandırmak amacıyla önemli bir adım atıldı.

İbrahim Tatlıses: “Yeniden başlasam çocuk yapmazdım”

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, yakın arkadaşı Hülya Avşar’ın YouTube programına konuk oldu. 73 yaşındaki sanatçı, aile hayatına ve geçmiş yaşantısına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Benim çocuğum neden nöbet geçiriyor

Halk arasında ateşli havale olarak da bilinen febril konvülsiyon, Altı ay ile beş yaş arasındaki çocuklarda yaygın olarak görülen ve genelde yüksek ateş ile meydana gelen nöbet şeklinde tanımlanır.

Leyen: Gazze’de hemen bir ateşkese ihtiyacımız var

Brüksel, 9 Ağustos (Hibya) Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazze için ABD, Mısır ve Katar tarafından yürütülen barış ve istikrar çabalarını desteklediklerini açıkladı.