Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir çevre ve gıda güvenliği hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Karaköprü ilçesinde bulunan Nene Hatun Anaokulu öğrencilerine çevre bilinci eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Mama ve Kompost Gübre Üretim Merkezi, çevre dostu üretim modeliyle dikkat çekiyor. Merkezde, mutfak atıkları ile hal ve semt pazarlarından toplanan organik atıklar çeşitli işlemlerden geçirilerek, hayvanlar için mama ve tarımsal üretimde kullanılmak üzere kompost gübreye dönüştürülüyor.

Bu uygulama, organik atıkların geri kazanımını sağlayarak Sıfır Atık Projesi’ni destekliyor ve sürdürülebilir gıda güvenliğine katkı sunuyor. Aynı zamanda kent genelinde çevre bilincinin artırılması amacıyla eğitim faaliyetleri yürütülüyor.

Mama ve Kompost Gübre Üretim Merkezi’ni ziyaret eden anaokulu öğrencilerine, geri dönüşüm süreci ile organik ürünlerden elde edilen mama ve kompost gübre hakkında bilgi verildi. Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli ikramlar sunuldu.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kırboğa: Mülteci Sorunu Yönetilemez Boyutlara Gelmiştir

Şükrü Kırboğa, yaptığı açıklamada;“Türkiye’de yükselen yabancı ve mülteci düşmanlığı artık yönetilemez boyutlara gelmiştir” dedi.

Şanlıurfa’da bayram öncesi denetim ve uygulamalar sıklaştırıldı

Şanlıurfa, 8 Nisan (Hibya) Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı öncesi polis ve jandarmanın ‘Uyuşturucu İle Kararlı Mücadele’ çalışmaları sıklaştırıldı

Sivasspor: 0 – Beşiktaş: 2

Beşiktaş, Süper Lig’in 23’üncü haftasında Sivasspor’u mağlup etti.

Gece Kaşıntısı Uykunuzu Bölerse, Uyuz Kapınızı Çalıyor!

Şanlıurfa’da sonbahar ve kış aylarında dermatoloji polikliniklerine gelen uyuz vakalarında artış gözlemleniyor. Harran Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aksoy, özellikle gece uykudan uyandıran kaşıntı şikâyetiyle hastaların polikliniklere başvurduğunu söyledi.