Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Ayan, her yıl binlerce işçinin batı illerine çalışmaya gittiğini, düşük ücretlerle ağır şartlar altında üretime katkı sunduğunu söyledi.

Ayan, işçilerin çadırlarda, hijyen koşullarından uzak ve günde 13-14 saat çalıştığını belirterek, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle sık sık kazalar yaşandığını hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen kazayı örnek gösteren Ayan, Siverek’ten domates toplamaya giden işçilerin traktör kazası sonucu bir genç kadının hayatını kaybettiğini, dört kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Milletvekili Ayan, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

Bakanlık, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunların farkında mıdır?

Bu sorunların çözümü için neden somut bir adım atılmamaktadır?

2025 yılı içinde kaç mevsimlik işçi yolda ya da tarlada hayatını kaybetmiştir?

Balıkesir’ de yaşanan kaza Bakanlığın bilgisi dahilinde midir?

Güvenli yaşam ve çalışma koşullarının oluşturulması için ne zaman adım atılacaktır?

Ayan, “Mevsimlik tarım işçilerinin sorunları artık görmezden gelinemez, Bakanlık bir an önce harekete geçmelidir” dedi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye’de Yetim Aileleri Unutulmuyor

Yılın tüm günleri yetim ve öksüz aileleri başta olmak üzere desteğe ihtiyacı olan tüm halkın yanında olan Eyyübiye Belediyesi, Ramazan ayında desteklerini artırarak yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Şanlıurfa’da su kesintisi !

Şanlıurfa ‘nın Haliliye ilçesi Devteyşti mahallesinde su kesintisi yaşanacak.

Narkokapan-İstanbul 2 operasyonunda 272 torbacı gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda 272 torbacının yakalandığını açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haşereyle Mücadelede Kapsamlı Çalışma Başlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlattı.