Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Filistin devletini resmen tanıyacağını açıkladı.

Macron, kararı X hesabından duyurarak, bu adımın bölgede barışa katkı sağlamasını umduğunu belirtti. Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a gönderdiği ve kamuoyuyla paylaştığı mektupta, Fransa’nın bu konudaki kararlılığını teyit etti.

MA

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Göztepe: 1 – Beşiktaş: 1

Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 32. hafta maçında Beşiktaş’ı konuk etti.

Şanlıurfa’da 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, polis tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında, aranan bir şahıs yakalandı.

Elektrikte konut abonelerine yüzde 25 zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik üretim ve dağıtım maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle konut aboneleri için yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu.

Irak ve Suriye kuzeyine hava harekatı devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye kuzeyine eş zamanlı düzenlenen hava harekatında 24 terör hedefinin imha edildiğini bildirdi.