Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, laboratuvar kuruluşlarının faaliyetlerinin denetlenmesi ve idari para cezalarının uygulanmasına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Resmî Gazete’ de yayımlanan “Laboratuvar Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usûl ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ” ile, denetçi mühendisler ve diğer teknik personellerin sorumluluklarına yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.

Buna göre, laboratuvar kuruluşlarına üç ayrı değerlendirme raporu kapsamında üç idari para cezası uygulanmasına neden olan denetçi mühendisler ve teknik personel hakkında, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun’un 8’inci maddesi gereğince işlem yapılacak.

Yeni düzenleme, idari para cezalarının son beş takvim yılı içinde kalıp kalmadığının tespitinde, cezayı veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürünün ceza verme tarihinin esas alınacağını hükme bağladı.

Tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girdi ve hükümlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yürütecek.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Halfeti Belediyesi 65 İşçiyi İşten Çıkardı: İşte işten çıkarılan işçilerin listesi

Halfeti Belediyesi, DEM Parti yönetimi tarafından alınan bir kararla 65 işçinin işlerine son verdi.

Diyarbakır Yangınının Nihai Raporu Çıktı: Yangının, Elektrik Tellerinden Çıktığına Dair Bulguya Rastlanmadı

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde 20 Haziran’da başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının ardından, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi raporu tamamlandı. Bu kapsamda yangının başladığı nokta olarak belirtilen elektrik direği ve tellerinde yangına sebebiyet verecek herhangi bir iz ve emare olmadığı beyan edildi.

Şanlıurfa -Gaziantep karayolunda zincirleme kaza:1 ölü,4 yaralı

Şanlıurfa’da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.4 kişi ise yaralandı.

Ceylanpınar’da Asayiş Uygulamasıyla Huzur Sağlanıyor

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelinde asayiş ve huzur ortamının devamlılığını sağlamak amacıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi.