Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Gazze’ de yaşanan kıtlığı protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. “İsrail katlediyor, emperyalizm destekliyor, insanlık susuyor” pankartı açan sendika üyeleri, büyükelçilik önüne “Katil İsrail Filistin’ den defol” yazılı siyah çelenk bırakmak istedi. Polisler tarafından engellenen KESK’liler, buna rağmen elçilik önünde açıklama gerçekleştirdi. 

KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, açlığın silah olarak kullanılmasının suç olduğunu belirterek, İsrail hükümeti ile tüm kabinesinin hesap vermesi gerektiğini söyledi.  Ayfer Koçak, “Filistin halkıyla tam dayanışma içindeyiz. Tüm dünyayı, barış ve özgürlük temelinde yeni bir gelecek kurmaya çağırıyoruz” dedi.

‘1 BUÇUK MİLYON İNSAN GIDAYA ERİŞEMİYOR’

Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına işaret eden Ayfer Koçak, Gazze’de yaşayanların yüzde 90’ının açlıkla karşı karşıya kaldığını ve 1,5 milyon insanın günlük gıdaya erişemediğini söyledi. Ayfer Koçak, İsrail’in yardımların dağıtımını engellediğine ve açlığı savaş silahı olarak kullanmaya çalıştığını dile getirerek, “İsrail hesaplı ve sistematik bir biçimde açlıktan öldürme politikası uyguluyor. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu soykırım tüm insanlığa yönelik bir tehdittir. İsrail devletinin barbarlığının tek sorumlusu Netanyahu hükümeti de değil. Netanyahu’nun arkasında başta ABD olmak üzere emperyalist güçler, onların sağladığı dokunulmazlık var. Filistin halkının üzerine yağan bombaların büyük kısmı, ABD’den, Batılı şirketlerden tedarik ediliyor” diye belirtti. 

MA

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Düğünde Havaya Ateş Eden Şüphelilere Operasyon

Şanlıurfa’da bir düğün sırasında havaya ateş edilmesine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine İl Jandarma Komutanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

İZMİR ŞANLIURFA FEDERASYONU’NDAN BİR İLK!

İzmir’de Urfa Dayanışması! Meclis üyeleri ile öğrenciler aynı sofrada buluştu.

Vali Şıldak, Yerel Basın Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

ŞANLIURFA (RHA) – Basın İlan Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak il genelinde yayın yapan gazetelerin temsilcisileri ile bir araya geldi.

Vanspor, Play-Off Yarı Finalinde Elazığspor’u farklı geçti: 4-1

Van, 22 Mayıs (Hibya) Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Play-Off yarı final mücadelesinde Vanspor, Elazığspor’u 4-1 mağlup etti.