Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Avrupa ile Asya’yı birleştiren bu prestijli organizasyonda binlerce sporcu kıyasıya mücadele ederken, Şanlıurfa da elde ettiği başarılarla dikkat çekti.

Şanlıurfa’yı temsilen yarışan milli atlet Hüseyin Can, maratonu genel klasmanda 5’inci, Türk sporcular arasında ise birinci sırada tamamlayarak kentin gururu oldu. Adana Demirspor eski başkanı Önder Serin, başarılı sporcuya destek veren milli antrenör Cuma Canbek’e plaket takdim etti.

Başarının ardından konuşan Canbek, hiçbir kurumdan destek almadan tamamen kendi imkânlarıyla yarışa hazırlandıklarını vurgulayarak,

“Bu başarı, altı aylık azim, inanç ve disiplinin ürünüdür. Daha iyi dereceler için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

ifadelerini kullandı.

Atletizme uzun yıllardır emek veren ve “Urfa’da atletizmin duayeni” olarak tanınan Avukat Salih Yıldız, İstanbul Maratonu’nu 10. kez tamamlayarak “10’lar Kulübü”ne girmeye hak kazandı. Yıldız’a, spora katkılarından dolayı Ahde Vefa Başarı Ödülü takdim edildi.

Maratonda dereceye giren diğer sporcular Eyüp Yabatu ve Ramazan Çoban da plaketle ödüllendirildi.

Plaket töreni, Kasaptaşı Gençliği tarafından kentin simgesi haline gelen Kasaptaşı Parkı’nda, sabah sporu etkinliği sonrasında gerçekleştirildi. Grup temsilcileri, bu yıl Şanlıurfa’dan İstanbul Maratonu’na yoğun katılım olduğuna dikkat çekerek,

“Sporcularımızın başarıları şehrimizi gururlandırdı, gençlerimize ilham oldu. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlar.”
dedi.

Etkinlik, iş insanı Süleyman Hicri’nin öncülüğünde gerçekleştirildi. Programda, Kasaptaşı Gençliği’nin düzenli spor faaliyetleriyle kentte fark yarattığı vurgulanarak, elde edilen başarıların sadece grubun değil, tüm Şanlıurfa halkının gururu olduğu ifade edildi.

Programın sunumunu eski atletizm il temsilcilerinden Faruk Kesik yaptı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, katılımcılara yapılan tatlı ikramıyla sona erdi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ŞUTSO Başkanı Yetim’den 100. Yıl mesajı

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Asgari ücret açlık sınırının yüzde 68 altında kaldı

ANKARA – BES-AR, Eylül’de açlık sınırının 37 bin 173 TL, yoksulluk sınırın ise 90 bin 279 TL olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, asgari ücret açılık sınırının yüzde 68,81 altında kaldı.

Karamollaoğlu: “Milletvekili arkadaşlarımız Gazze’ye doğru yola çıktı”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekillerinin Filistin’de yaşananları yerinde tespit etmek için Gazze’ye doğru yola çıktıklarını bildirdi.

Urfa Fıstığı Üreticisine Büyük Destek: TBMM’ye Kanun Teklifi Sunuldu

Urfa fıstığı üreticilerinin gelir güvencesi, sulama altyapısının güçlendirilmesi ve taban fiyat uygulaması için yeni düzenleme Meclis gündeminde.