Gazze Sivil Savunma Sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun ateşkes kapsamında çekildiği bölgelere saldırılar düzenlediği belirtildi. Sözcülük açıklamasında, İsrail’in hava saldırısı düzenlediği Gazze kentine bağlı Zeytun Mahallesi’nde yaşamını yitirenler arasında bir kadın ve çocuğun olduğu da aktarıldı.

Filistin basınındaki haberlere göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Zeytun ve Şucaiye mahalleleri ile Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Mevasi bölgesine saldırılar düzenledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde İsrail ordusunun işgalini sürdürdüğü “Sarı Hat” içindeki İsrail askerlerine ateş açıldığı ancak herhangi bir yaralı olmadığı ileri sürüldü.

İsrail ordusunun karşılık olarak Gazze genelinde “Hamas’a ait olduğunu” iddia ettiği hedeflere saldırılar düzenlediği aktarıldı. 

İsrail’in ateşkese rağmen Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. 

MA

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Ticaret Bakanlığı: Ocak–Mart döneminde 40 ilde ihracat arttı

Ticaret Bakanlığı, 2026 yılı Ocak–Mart dönemine ilişkin ihracat verilerini açıkladı. Buna göre yılın ilk üç ayında 40 ilde ihracat artış kaydederken, 14 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

Gençlere Müjde: 2025 Yaz Gençlik Kampları Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca her yıl düzenlenen ücretsiz gençlik kamplarına başvurular başladı. 2025 yılı yaz döneminde mavi (deniz) ve yeşil (doğa) temalı kamplar, 12-25 yaş arasındaki gençlere yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Mahkumlara bağımlılıkla mücadele semineri verildi

Şanlıurfa İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bağımlılıkla mücadele kapsamında sürdürülen seminerler devam ediyor. Şanlıurfa Açık Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara ‘’Bağımlılık Semineri’’ verildi.

İş İnsanı ve Siyasetçi Ömer Karakeçili’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

İş insanı ve siyasetçi Ömer Karakeçili, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin Türk milleti için sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bağımsızlığın, özgürlüğün ve milli iradenin simgesi olduğunu belirtti.