İran devlet televizyonu, İsrail’in saldırılarında Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Kazımi ile birlikte yardımcısı Hasan Muhakkik ve Muhsin Bakıri adlı iki generalin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan televizyonu Fox News’e yaptığı açıklamada, “Tahran’da İran İstihbarat Başkanı’na ve yardımcısına saldırdık. Rejim şu anda çok zayıf” demiş ve rejim değişikliğinin mümkün olduğunu savunmuştu.

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi. İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile çok sayıda nükleer bilim insanı saldırılarda hayatını kaybetti. 

224 KİŞİ ÖLDÜ 

İran Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 224’e, yaralananların sayısı da bin 277’ye yükseldi İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 14 kişinin öldüğü, 400’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

MA

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Elektrik Kesintileri Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, il genelinde yaşanan elektrik enerjisi kesintileri ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya enerji dağıtım şirketleri ve kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsrail’in Gazze’ye Saldırılarını Kınadı

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Platform adına açıklama yapan Selami Yakut, İsrail’in saldırılarını “insanlık suçu” ve “soykırım” olarak nitelendirerek uluslararası toplumun İsrail’i yargı önüne çıkarması gerektiğini ifade etti.

Yunus Ekiplerinden Başarılı Operasyon: Aranan Şahıslar Yakalandı!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, halkın güvenliği için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

Haliliye’de Uzman Psikologlar Çocuklarla Buluştu

Haliliye Belediyesi bünyesindeki psikologlar, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği program ile çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Minikler, çeşitli etkinlikler ile doyasıya eğlendi.