Altun açıklamasında, “Bölgemizde ve dünya siyasetinde kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderlik kapasitesi ve devlet tecrübesi ile ülkemizin bu süreçten en güçlü şekilde çıkması noktasında büyük bir mücadele vermektedir. Bu mücadele Cumhurbaşkanımızın mübarek Ramazan ayında da devam eden yoğun temposundan ve temaslarından da net bir şekilde görülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzü ne katarak aziz Milletimiz ve güzel Türkiye’miz için çalışmalarını kararlı ve kesintisiz şekilde sürdürmektedir.” ifadesini kullandı.

“Öte yandan “ana muhalefet partisi” dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmelere ısrarla bigane kalmakta, her gün kendi iç çekişmeleriyle meşgul olmakta ve kendi krizlerini ülkenin meselesiymiş gibi göstermeye çalışmaktadır.” diyen Fahrettin Altun şunları söyledi:

“Ana muhalefet partisi” son olarak devletin bağımsız yargı organları tarafından yürütülen yıllara sari bir adli süreci bahane ederek Cumhurbaşkanımızı hedef almaya, devlet kurumlarına karşı halkımızı kışkırtmaya devam etmektedir. Adli makamların ciddi iddialarına tatmin edici yanıtlar vermek yerine, sokaklara dönük şiddet çağrıları yapmak suretiyle yargı süreçlerini bu şekilde etki altına alma çabası beyhudedir. Türkiye bu oyuna gelmeyecek, sokağa teslim olmayacak, demokratik hukuk düzeni ne pahasına olursa olsun korunacaktır. Mezkur siyasi kesimler içine düştükleri siyasi tükenmişlik sendromundan bir an evvel çıkmalı, yaşadıkları iç krizlerden sebep kendi partilileri tarafından tetiklenen süreçlerin faturasını hükümetimize ve ülkemize mal etmekten vazgeçmelidir. Şiddetin her türlüsü kötüdür. Demokrasi her daim pusulamızdır. Devletimiz suçlu ile suçsuzu ayıracak kudrete, milletimiz de olanı biteni en iyi şekilde takdir ve tahlil edecek dirayet ve ferasete sahiptir.”

 

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ŞANLIURFA’DA TIP BAŞARISI

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Mardin’de yaşayan 45 yaşındaki Gülsüme Önal tekerlekli sandalye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.

Büyükşehir’den Başarılı Kuran Kursu Öğrencilerine Bisiklet

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğünün ortaklaşa olarak düzenlediği Kuran-ı Kerim kursunda başarılı olan 62 çocuğa bisiklet hediye edildi.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: “Türk Futbolunu Kirletenlere Asla Geçit Vermeyeceğiz”

Bahis skandalına sert tepki: “Hakemlik onur mesleğidir!”

RAMS Başakşehir: 1 – Galatasaray: 2

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. hafta maçında deplasmanda RAMS Başakşehir’i 2-1 mağlup etti.