Şanlıurfa’nın köklü gastronomi mirasını geleceğe taşıma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kente özgü lezzetlerin markalaşması yönünde önemli bir adım daha attı. Şanlıurfa mutfağında özel bir yere sahip olan koruk suyu, artık “Asma Ekşisi” adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek resmen marka haline geldi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen titiz çalışmalar sonucunda alınan tescil belgesi, sadece geleneksel bir lezzetin korunmasını değil, aynı zamanda Şanlıurfa gastronomisine katma değer kazandırmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Şanlıurfa mutfağı yalnızca lezzetleriyle değil, aynı zamanda sağlık dostu ürünleriyle de ön plana çıkıyor. Bizler de bu zenginliği geleceğe taşımak ve dünya sofralarına sunmak adına ürünlerimizi tescilleyerek koruma altına alıyoruz. Asma Ekşisi, bu vizyonun önemli bir adımıdır.”

Kentte kurulan gastronomi merkezinde menülere dahil edilen “Asma Ekşisi”, üzümün ham halinin sıkılması ve doğal şekerle kaynatılmasıyla elde edilen ferahlatıcı bir içecek olarak dikkat çekiyor. Soğuk olarak tüketilen bu özel içecek, hem iştah açıcı hem de sindirimi kolaylaştırıcı etkileriyle biliniyor.

İçeriğindeki doğal maya sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen Asma Ekşisi, aynı zamanda antioksidan özelliğiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Haliliye Belediyesi, Şanlıurfa mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtma ve dünya markası haline getirme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Şanlıurfa’ya Geliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 9–11 Nisan tarihleri arasında bir dizi program ve etkinliğe katılmak üzere Şanlıurfa’ya geliyor.

Hatay’da boğulma tehlikesi geçiren 4 çocuk kurtarıldı

Hatay, 7 Ağustos (Hibya) Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaran ekipleri, Samandağ Çevlik Plajı’nda boğulma tehlikesi geçiren 4 çocuğu kurtardı.

ALES 2 sınav sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okul ve kurumlarda çalışan personele “Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende” projesi kapsamında 426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi, 3 milyon 17 bin 26 öğrenci de ilk yardım semineri aldı.