Gaziantep raylı sistemde fark yaratırken, Şanlıurfa hâlâ bekliyor.

Gaziantep’te toplu ulaşımın modern yüzü olan GAZİRAY, hizmete başlamasının üçüncü yılını kutluyor.
Üç yıl gibi kısa bir sürede 14 milyon 505 bin 446 vatandaşın yolculuk ettiği sistem, hız, güvenlik ve çevre dostu ulaşım anlayışıyla kentin ulaşım yükünü önemli ölçüde hafifletti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, GAZİRAY’ın kente çağ atlatan bir proje olduğunu belirterek, vatandaş memnuniyetinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Ancak komşu şehir Şanlıurfa için tablo oldukça farklı.
Yıllardır gündeme gelen “ UrfaRay” projesi hâlâ hayata geçirilemedi.
Defalarca müjdesi verildi, projeler hazırlandı denildi, ancak ne kazı başladı ne ray döşendi.

Vatandaşlar artık sabırlarını yitirmiş durumda.
Urfalılar, GAZİRAY’ın başarıyla işletildiği Gaziantep’e bakıp “Bizim raylı sistemimiz ne zaman gelecek?” diye soruyor.

Bir vatandaşın ifadesi durumu özetliyor:

“GAZİRAY raylarda ilerliyor, UrfaRay hâlâ sözlerde dolanıyor.”

GAZİRAY üç yılda milyonlarca yolcuyu güvenle taşırken, UrfaRay hâlâ vaatten öteye geçemedi.
Urfalılar artık laf değil, ray üstünde çözüm istiyor.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Bolat: “Ülkemiz ile İsrail arasındaki ticaret yüzde 48 azalmıştır”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin, İsrail’in Gazze saldırılarından sonra 7 Ekim’den bu yana yüzde 48 azaldığını açıkladı.

Şanlıurfa’ya 60 Yeni Hekim Kadrosu Tahsis Edildi

Şanlıurfa’da sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla 58’i uzman olmak üzere toplam 60 hekim kadrosu tahsis edildi.

Şanlıurfa’da Otobüs Krizi: Tansiyon Yükseldi, Adam Atlamak İstedi!

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın özel halk otobüsü hat sahiplerine ödenen kiraları durdurma kararı gerginliğe yol açtı.

Efsane Vali Erin Aday Adaylığı için istifa ediyor

Şanlıurfa eski Valisi ve Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için yarın Mülkiye Başmüfettişlik görevinden davet üzerine istifa ederek AK Parti’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayacak.