ANKARA – Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, 11 Ekim 2025 tarihli ve 33044 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle birlikte fiyat etiketlerinde ve hizmet yerlerindeki fiyat listelerinde önemli yenilikler getirildi.

Yönetmeliğe göre, kitap, dergi ve gazete gibi malların satış fiyatı bilgileri elektronik cihazlar üzerinden de gösterilebilecek. Bu cihazların çalışır durumda, kolay ulaşılabilir konumda ve yeterli sayıda olması zorunlu hale getirildi.

Ayrıca, lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işyerleri, fiyat listelerini karekod aracılığıyla tüketicilere sunabilecek. Ancak müşterinin talebi halinde fiyat listesinin yazılı olarak da verilmesi gerekecek.

Yeni düzenlemeye göre bu işyerleri, fiyat listelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı tarafından kurulacak sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bakanlık, veri aktarımına ilişkin usul ve esasları belirleyecek ve bu esasların ilanından itibaren işyerleri üç ay içinde fiyat bilgilerini sisteme yüklemek zorunda olacak.

Bir diğer önemli değişiklik ise açık ürünlerin tartımında “dara” uygulaması oldu. Buna göre, ürünün birlikte tartıldığı kabın ağırlığı çıkarılacak ve net miktar bu şekilde belirlenecek.

Yönetmelikte ayrıca indirimli satışlara ilişkin düzenleme de yenilendi. Artık indirim öncesi fiyat olarak, indirimin uygulandığı tarihten önceki on gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınacak. Meyve, sebze gibi çabuk bozulabilen ürünlerde ise indirimli fiyattan bir önceki fiyat dikkate alınacak.

Yeni yönetmelik, yayımlandığı tarih olan 11 Ekim 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi ve hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Okulların açılacağı tarih belli oldu

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu.

Haliliye Belediyesi’nden Tasarruf ve Hijyen Odaklı “Gezici Atölye” Hizmeti

Haliliye Belediyesi, kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliğinin sağlanması amacıyla “Gezici Atölye” uygulamasını hayata geçirdi.

Karaköprü’de öğrencilere çevre bilgisi anlatıldı

Karaköprü Belediyesi daha yaşanılabilir bir çevre için sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürürken, ilkokul öğrencilerine geri dönüşüm ve toprakla tanışma etkinliği gerçekleştirildi

Başkan Baydilli ‘den Cumhuriyetin 100.Yılı Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Bu toprakları canı pahasına kurtaran ecdadımızın bize armağanı Cumhuriyetin 100. yılına girmenin gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi