Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail Knesset’inin geçen hafta İsrail Yerleşim Bakanlığı’na ayrılan mali ödeneğin genel bütçenin yüzde 320’si oranında artırılmasını onaylamasının büyük bir endişeyle karşılandığı belirtildi.

Bu miktarın, başta İsrail Tarım Bakanlığı olmak üzere çeşitli ilgili bakanlıklar tarafından yerleşim yerlerine ve pastoral yerleşim alanlarına destek amacıyla ödenen miktarlara ek olarak aktarıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Bakanlık, Filistin sorununa ilişkin aldığı kararların hayata geçirilememesinden uluslararası toplumu sorumlu tutuyor. BM Güvenlik Konseyi’ni, soykırım, yerinden etme ve ilhak savaşını durdurma ve uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış Girişimi doğrultusunda İsrail hükümetine barışın temellerini dayatma konusunda sorumluluk almaya çağırır.”

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Filistin’e ve Gazze’ye destek yürüyüşüne binlerce kişi katıldı

Şanlıurfa’da Filistin’e ve Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Haliliye Belediyesi, Çölyak ve PKU Hastalarına Glutensiz Ekmek Desteğini Sürdürüyor

Şanlıurfa’da sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdüren Haliliye Belediyesi, özel beslenme gereksinimi bulunan vatandaşlara yönelik desteklerini aralıksız devam ettiriyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor….

Fransa, penaltılarla yarı finale yükseldi

EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasında Fransa, Portekiz’i penaltılarda 5-3 mağlup etti.