TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, sulama birliklerinin su ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılacağı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Böyle bir zam oranının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini söyledi.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Eyyüpoğlu yaptığı açıklamada, sulama birliklerinden aldıkları kesin duyumlara göre su ücretlerine yüzde 30 zam yapılmasının gündemde olduğunu belirterek, “Bu zam kesinlikle kabul edilemez. Çiftçi zaten durma noktasına geldi” dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Başkan Eyyüpoğlu, “Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize, Valimize ve İl Başkanımıza sesleniyorum. Bu yıl için sulama ücretlerine yapılacak zam oranı çok düşük tutulmalıdır, hatta mümkünse hiç zam yapılmamalıdır”

Son yıllarda üreticinin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını dile getiren Eyyüpoğlu, “Yaklaşık 5 yıldır hububat ve pamuk fiyatları artmadı. Buna karşılık girdi maliyetleri sürekli yükseldi. Mazot, gübre, ilaç ve diğer girdiler başını alıp gitti. Bu şartlar altında çiftçinin bir de sulama ücretlerine zam yükünü kaldırması mümkün değil”

Zam yapılması halinde üretimin olumsuz etkileneceğini vurgulayan Eyyüpoğlu, “Eğer bu yıl zam yapılırsa üretim yapmamız söz konusu olmaz. Çiftçilerimiz adına devlet büyüklerimizden ricamız, bu yıl için sulama suyu fiyat artışına gidilmemesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Darbeye Direnenler, Derinlere Saklananlar

15 Temmuz 2016… Milletin iradesine karşı tankların yürütüldüğü, silahların halka çevrildiği, uçakların alçaktan uçup meclisi bombaladığı o karanlık gece…

Eyyübiye’de Bir Mahalle Daha Doğalgaza Kavuşuyor

Eyyübiye Belediyesi, doğalgaz hizmetini ilçenin her noktasına ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki tüm sokakların kazılarak yeniden yapılmasını göze alan ve bugüne kadar 12 mahalleyi doğalgazla buluşturan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Akşemsettin Mahallesi’nde doğalgaz kazı çalışmalarının başladığını duyurdu.

Eyyübiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nden ücretsiz sağlık hizmetleri

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Birim Sorumlusu Ayşe Gül Malatyalı, vatandaşlara yönelik birçok ücretsiz sağlık hizmetinin merkez bünyesinde sürdürüldüğünü bildirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Halfeti’ye Katı Atık Aktarım İstasyonu

Çevre dostu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halfeti İlçesinde 13 milyon liralık yatırımla ilçenin 30 yıllık sorununa çözüm olacak Katı Atık Aktarım İstasyonunun inşaat çalışmalarını sürdürüyor.