2016 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bozova Belediye Eşbaşkanı Zeynel Taş, 9 yıl süren tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Taş, Yozgat 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Taş’ı cezaevi çıkışında ailesi, Bozova Belediye Eşbaşkanı Aygül Kapıkayalı, belediye meclis üyeleri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Bozova İlçe yöneticileri karşıladı.

Zeynel Taş, tahliye sonrası yaptığı açıklamada, “Halkımızla birlikte geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz,” dedi. Daha sonra memleketi Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.

Zeynel Taş, 2016 yılında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegeliği, siyasi parti faaliyetleri, sosyal medya paylaşımları ile katıldığı cenaze ve taziyeler gerekçesiyle tutuklanmış, yargılandığı davada 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Haliliye Belediyesi İle Üretilen Banklar Hizmete Sunuluyor

Haliliye Belediyesi Ahşap ve Metal-İş Atölyesinde şehre kazandırılan bank, piknik masaları ve kamelyalar vatandaşların hizmetine sunuluyor. Bir yandan ilçeye yeni kazandırılan parklarda montaj yapılırken, bir yandan da mevcut parklarda deforme olmuş banklar yenileniyor.

Mehmetçik’te yeni yollar açılıyor

Karaköprü Belediyesi hızla gelişen ve büyüyen ilçede ihtiyacı karşılamak için yeni yol açma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, Mehmetçik Mahallesinde yeni açılan yollar tamamlanarak vatandaşlarını hizmetine sunulacak.

Baydilli, esnaf ve vatandaşlara Karaköprü ‘yü kalkındıracak projelerini anlatıyor

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret ederken, yeni dönemde Karaköprü’yü kalkındıracak projelerini anlatıyor

TÜİK- Tüketici güven endeksi Haziran’da yüzde 2,7 düşüşle 78,3’e geriledi

İstanbul, 20 Haziran (Hibya) Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında 80,51 iken Haziran ayında yüzde 2,7 düşüşle 78,3’e geriledi.