Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “suç işlemeye tahrik” içerikleri tespit edilen 14 hesap yöneticisi hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, toplum huzurunu bozmaya yönelik provokatif paylaşımlara izin verilmeyeceğini belirterek mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.
Açıklamada vatandaşlara da çağrıda bulunuldu: Sosyal medya üzerinde suç unsuru taşıyan paylaşımları görmeleri durumunda, ilgili mercilere bildirmeleri istendi. Emniyet, kamu düzeni ve güvenliğini tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyete karşı etkin önlemler almaya devam edeceğini duyurdu.
İsterseniz ben bunu daha kısa ve başlık odaklı bir gazetecilik formatına da dönüştürebilirim, böylece sayfada direkt okunabilir hâle gelir. Bunu da yapayım mı?