Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yer alan “trafik radar sistemlerinin özelleştirileceği ve özel şirketlerin sürücülere ceza yazacağı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre trafik idari para cezası düzenleme yetkisinin yalnızca kamu görevlilerinde olduğu vurgulandı. Bu yetkinin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik birimleri ile yetkilendirilmiş kamu personelinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) gibi teknolojilerin yalnızca kural ihlallerini tespit eden teknik altyapılar olduğu, ceza işlemlerinin ise yalnızca yetkili trafik birimleri tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

DMM, özel şirketlerin ceza yazma yetkisinin bulunmadığını belirterek vatandaşların kamu kurumlarını hedef alan asılsız ve manipülatif iddialara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Galatasaray evinden galip ayrıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. Haftasında Galatasaray evinde Yılport Samsunspor’u 4-2 mağlup etti.

Urfa’da öğretmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 12 kişi yaralandı

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da öğretmenleri taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı.

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bu savaş, israil-İran savaşı değil israilin insanlıkla savaşıdır!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, işgal rejimi israilin İran’a yönelik saldırılarıyla ilgili, “Bu savaş israil-İran savaşı değil israilin insanlıkla savaşıdır.” ifadelerini kullandı.