TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Türkiye ve demokrasi açısından çok can yakıcı günler yaşandığını vurgulayarak “Ülkemizi ekonomik anlamda yıkıma sürükleyenler, iktidarlarını korumak adına aynı yıkımı hukuk ve adalet alanında da gerçekleştirmekten hiç çekinmiyorlar. Sandıkta kaybedeceklerini bildikleri rakiplerini, hukuk eliyle saf dışı bırakmaya çalışıyorlar.” dedi.

18 Mart’ta TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının, diplomayı iptal etme yetkisi olmayan üniversite yönetim kurulu tarafından iptal edildiğine değinen Dilek imamoğlu, “19 Mart gü nü sabahı ise sahurdan hemen sonra, kolluk kuvvetleri tarafından evimize yapılan baskınla uyandık. 16 milyon İstanbullunun oylarıyla seçilen eşim Ekrem İmamoğlu, yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı. 13 yaşındaki kızım Beren, bu gözaltı işlemlerine şahit olduktan sonra sabah okuluna gitti. Davet edilse kendi ayaklarıyla ifadeye gidecek seçilmiş belediye başkanlarına, kamu çalışanlarına yapılan bu şafak baskınları tamamen sindirmeye, korkutmaya, itibarsızlaştırmaya yöneliktir.” açıklamasını yaptı.

Dilek İmamoğlu, eşi Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturmaların gerçek nedeninin bilindiğini ifade ederek “Gerçek nedenin, Ekrem İmamoğlu’nun milletin sevgisini kazanması olduğunun sadece Türkiye değil tüm dünya farkında. Bu yapılanlar kreşte okuyan çocuklara, kent lokantasında karnını doyuran emekçilere, kent ormanlarında yürüyüş yapan insanlara, yurtlarda kalan öğrencilere, toplumun tamamına yapılan bir haksızlıktır. Çünkü adaletin olmadığı yerde hiç kimse güvende değildir. Endişeniz olmasın, müsterih olun. Millet; bu müdahalelerin aslında kendi iradesine yönelik olduğunu çok iyi görüyor. Bu kadar büyük haksızlık, hukuksuzluk karşısında hiç kimse susmaz, susmamalı. Milletin, kendi iradesine yönelik bu hamlelere en iyi cevabı vereceğinden hiç şüphem yok. Bu milletin ferasetine güveniyor, adaletin tecelli edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Ekrem İmamoğlu millete emanettir.” ifadlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

64 İlde FETÖ Operasyonu: 306 Şüpheli Gözaltında

İstanbul ve İzmir merkezli olarak son iki gün içerisinde 64 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 306 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

DİSK Dev Sağlık-İş: Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz

Diyarbakır, 24 Nisan (Hibya) DİSK/Dev Sağlık-İş, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarını dile getirmek ve taleplerini kamuoyuna duyurmak amacıyla Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı.

Meclis komisyonunun 11’inci toplantısı başladı

ANKARA – Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 11’inci toplantısı başladı.

Durmuş: Şampiyonluk biraz gecikti

Karaköprü Belediyespor, 3. Lig’in 25. haftasında Silivrispor’a 1-0 mağlup oldu. Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Şampiyonluğumuz biraz gecikti, ama kimse engelleyemeyecek” dedi.