İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, kayyım atamalarına ilişkin “Bunlar, bir avuç oligark, başlarındaki kayyım, devleti şirket, memleketi de şirketlerine sermaye yapmışlar. Bizim de bunun adına devlet dememizi bekliyorlar. Bizim buna dediğimiz ve diyeceğimiz bellidir: 22 senedir, günahına girdiğiniz yüzbinlerce vatandaşın hesabını mahşere bırakmayacağız. Bu kayyım düzeninizi başınıza yıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde yaşanan soruşturmalara ve tutuklanmalara ilişkin Dervişoğlu; “Sanat yaptığı için sanatçıya, haber yaptığı için gazeteciye, siyaset yaptığı için siyasetçiye reva gördükleri zulmü n tek bir izahı var: Gidiyorlar ve bu gerçeği gördüler” diyerek şu şekilde konuştu:

“Son dönemlerdeki yargılamaları ve tutuklamaları, bu egemenlik zemininde yapanlar, Türkiye’nin cumhuriyet ile yönetildiğini ve herkesin kanun önünde eşit olduğunu akıldan uzak tutmasınlar. Türkiye’de siyasi köle yoktur. Demokratik hak ve hürriyetlere sahip, onurlu insanlar vardır.”

Dervişoğlu, yürütmenin ve yargının harabeye dönmüş yapısının içerisinde, hala nefes alan, kıyıda köşede de olsa görevlerine devam eden, ehli namus ve vatan evlatlarını da olduğunu dile getirerek şöyle seslendi:

“Her neredeyseniz, yerinizden çıkınız. Kafalarınızı artık kaldırınız. Bugün vicdanınızın almadığı bu vicdansızlık düzenine, bugün namusunuzun müsaade etmediği bu namussuzluk düzenine, bugün aklınızın kabul etmediği bu akıl dışı yağma düzenine, susarak veya saklanarak daha fazla direnemezsiniz. Kanunsuz emirleri reddedin. Hukuksuz kararları vermeyin. Kendi kardeşinizin kanına girmeyin.”

 

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sinop Merkezli 6 İlde Suç Örgütüne Darbe: 20 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sinop merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, elebaşılığını H.Y.’nin yaptığı organize suç örgütüne büyük darbe vurulduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 50 İtfaiye Eri Alacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 50 itfaiye eri alımı yapacak.

Hilvan, Yerel Yönetimler Ara Dönem Bölge Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, DEM Parti öncülüğünde düzenlenen “Yerel Yönetimler Ara Dönem Bölge Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

Milli tekvandocu Coşgungönül, EYOF şampiyonu

Milli tekvandocu Buğra Coşgungönül, Üsküp 2025 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde (EYOF) altın madalya kazandı.