Sporda erişilebilirliği öncelikli değerlerinden biri olarak gören DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, engelli bireylerin sportif gelişimine katkı sunmak ve uluslararası başarılar elde etmelerine olanak tanımak amacıyla destek verdiği sporcularıyla Avrupa arenasında önemli bir başarıya imza attı. Romanya’nın Cluj kentinde 6 Haziran’da başlayan ve 34 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda milli formayla mücadele eden DEPSAŞ Enerji sporcuları, toplamda 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak göğüs kabarttı. Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporcular, aynı zamanda Eylül ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

DEPSAŞ Enerji’nin Zirvedeki Bilekleri

Milli takımda yer alan DEPSAŞ Enerji sporcularından Nisa Camadan 23 Yaş Altı sol kolda, Saadet Akbulak ise sol kolda rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu. Turnuvanın en başarılı isimlerinden Hilal Yıldız ise 23 Yaş Altı kategorisinde hem sağ hem de sol kolda altın madalya kazanarak duble şampiyonluk yaşadı. Yıldız ayrıca Büyükler kategorisinde bir gümüş madalya daha kazanırken Gökhan Seven, 100 kg’da hem sağ hem de sol kolda Avrupa ikincisi oldu. Saadet Akbulak sağ kolda, Tolga Aytan ise 23 Yaş Altı kategorisinde Avrupa ikinciliği elde etti. Nisa Camadan da şampiyonluğuna ek olarak sağ koldaki performansıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bronz madalyalar ise Okay Avşar, Murat Cırık ve Gülendam Sarıbal’dan geldi. Engelli Büyükler kategorisinde yarışan Okay Avşar hem sağ hem de sol kolda, Murat Cırık ise sol kolda Avrupa üçüncüsü oldu. Büyük Bayanlar’da mücadele eden Gülendam Sarıbal da Avrupa üçüncüsü olarak kürsüye çıktı.

“Erişilebilir Ve Kapsayıcı Spor Anlayışımızın Meyvelerini Topluyoruz”

Şampiyonaya ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü Başkanı Murat Karagüzel, “Milli sporcularımızı, ülkemizi gururlandıran bu başarısından dolayı kutluyorum. Avrupa’da elde ettiğimiz bu dereceler, bilek güreşi branşında geldiğimiz seviyeyi gözler önüne seriyor. Aynı zamanda sporda erişilebilirliği önceleyen bir kulüp olarak, her bireyin yeteneğini sergileyebileceği alanlar oluşturmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Sporcularımızla ve onları hazırlayan antrenörlerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedef Dünya Şampiyonası

Romanya’dan madalyalarla dönen DEPSAŞ Enerji sporcuları için yeni hedef, 10-22 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’ın Albena kentinde düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası. Uluslararası tecrübeleriyle dikkat çeken sporcular, bu dev organizasyonda da başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.

 

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Canpolat, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde Çalışmaları İnceledi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde devam eden park ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Mahzen-34 operasyonunda bir organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini ve organize suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Haliliye’de 30 Yıllık Yatırım Fırsatı: Otel, AVM veya İş Merkezi

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi’nde bulunan 3 bin 751 metrekarelik taşınmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğünün onayıyla “yap-işlet-devret” modeli kapsamında ihaleye çıkarılıyor.

Karaköprülüler dikkat…Su kesintisi olacak!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yarın su kesintisi yaşanacak.