İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada 35 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik polis tarafından düzenlenen operasyonlarda 184 şüphelinin yakalandığı belirtildi. 

Geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, haklarında aranma kaydı bulunan ve örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen şüphelilerin son 2 haftadır süren operasyonlarda yakalandığı aktarılan açıklamada; 22’sinin tutuklandığı, 33’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı belirtilirken, diğerlerinin işlemlerinin devam ettiği kaydedildi. 

Bakanlığın açıklamasına göre Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu toplam 35 ilde operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu; 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ile çok sayıda örgütsel dokümanlar ve dijital materyal ele geçirildi.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Mahmud Abbas: Gazze’ye gitme kararı aldım

ANKARA – Meclis’te konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Barış ve güvenliğe giden yol Filistin’den geçer” diyerek, Gazze’ye gideceğini açıkladı.

SON DAKİKA… Akif İnan Hastanesi başhekimi değişti

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başhekim yönetiminde gerçekleştirilen önemli bir değişiklikle oldu. Doç.Dr.Bedri Caner Kaya’nın kendi isteğiyle istifa etmesi sonucunda boşalan başhekimlik koltuğuna, Doç.Dr.Eyüp Sabri Şeyhanlı atandı.

Siverek’te Güvenlik Gerekçesiyle Okula Bir Günlük Ara Verildi

Siverek’te 31 Mart 2024’te gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından yaşanan gerginlikler nedeniyle, Siverek Adliyesi yakınlarında bulunan Gazipaşa İlkokulu’nda eğitime bir günlük ara verildi.

Bucak seçim vaadi olan Kent Lokantalarını hayata geçiriyor

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, seçim öncesi hayata geçireceğini belirttiği Siverek Belediyesi Millet Lokantaları için çalışmalara başladı.