Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 milyar 602 milyon 227 bin 506 lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu desteğin üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, “Üreticimizin gücüne güç katıyor, Anadolu’ya can suyu oluyoruz. 5 milyar 602 milyon 227 bin lira destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı’nın paylaşımında yer alan bilgilere göre, destekleme ödemeleri kapsamında; mazot ve gübre için 5 milyar 442 milyon 194 bin 447 lira, kırsal kalkınma yatırımları için 22 milyon 701 bin 971 lira, sertifikalı fidan üretimi için 3 milyon 957 bin 819 lira, hayvan hastalıkları tazminatı için 112 milyon 96 bin 810 lira, hayvan gen kaynakları için 18 milyon 248 bin 925 lira, sertifikalı tohum üretimi için 2 milyon 592 bin 534 lira ve atık için 435 bin lira ödeme yapılacak.

Mazot ve gübre ödemeleri açıklanan takvime göre yapılırken, diğer destekler ise tek seferde çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.

   

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Coşkun’dan TBMM Başkanvekili ve Vekillere ziyaret teşekkürü

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ve beraberinde Ak Parti İl Başlkanı Ali İhsan Delioğlu ve Milletvekilleri ile birlikte, Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun’u ziyaret etti.

Siverek’te Kurban Bayramı Tedbirleri: Hayvan Pazarında Jandarma Denetimi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirler kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Urfa’da TOKİ’nin mera alanını imara açma girişimi, mahkeme kararına rağmen durdurulamıyor…

Şanlıurfa’nın Eyyubiye ilçesi Çalışkanlar kırsal Mahallesi’nde yaşanan hukuksuzluklar ve mahalle sakinlerinin direnişi gündemi sarsıyor. TOKİ’nin mera alanını imara açma girişimi, mahkeme kararına rağmen durdurulamıyor.

Başkan Beyazgül, Adil Bir Anlayışla Tüm İlçelere Hizmet Ettik

AK Parti ve Cumhur İttifakı Adayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İstanbul Şanlıurfalılar Federasyonu tarafından düzenlenen geceye katıldı. Başkan Beyazgül, tüm ilçelere adil bir şekilde hizmet ettiklerini söyledi.