ŞANLIURFA ( RHA) – Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak Mahallesi’nde, Fırat Nehri’nin Doğu Anadolu’dan taşıdığı kar sularıyla sulanan meşhur Yaylak karpuzunda hasat başladı.
Kendine özgü aroması, ince kabuğu, kan kırmızısı iç rengi ve yüksek su oranıyla bilinen Yaylak karpuzu, sabahın erken saatlerinde tarlalardan toplanarak başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’nin birçok iline sevk ediliyor.
Üreticiler, Fırat’ın mineral bakımından zengin kar sularının ve bölgenin ikliminin karpuza eşsiz bir lezzet kazandırdığını belirterek, bu yıl kalite ve verimden memnun olduklarını, hasadın önümüzdeki haftalarda yoğun şekilde süreceğini ifade etti. Bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan Yaylak karpuzu, yaz aylarının en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Aksoy, ‘6 şubattı unutmadık’

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ilk deprem 7,7 büyüklüğündeki 65 saniye; Elbistan ilçesindeki ikinci deprem 7,6 şiddetinde ve etki süresi ise 45 saniye olarak gerçekleşmişti.

Başhekim Kırhan: “Basın, Demokrasinin Temel Taşıdır”

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında basının üstlendiği önemli role dikkat çekerek, tüm gazetecilerin bayramını kutladı.

ŞUTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda Gerçekleştirildi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kahraman iddiaları paylaştığı fotoğrafla yalanladı

Ceylanpınar Belediyesi’nin girişindeki tabelada T.C. ibaresinin kaldırıldığı yönünde yapılan haberlere cevap veren Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman paylaştığı fotoğrafla iddiayı yalanla Kahraman, “Belediyemizin tepesinde T.C. yazısı hâlâ yerinde durmaktadır” dedi.