Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP), eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi, eğitim yatırımlarının artırılması ve öğrencilere sunulan hizmetlerin geliştirilmesini kapsayan proje, kentte eğitimin yol haritasını şekillendiren önemli çalışmalar arasında yer alıyor.

Vali Hasan Şıldak’ın paylaştığı verilere göre, BİGEP kapsamında bu yıl ilk kez 73 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, ortaokulları ziyaret ederek öğrenci ve velilere mesleki eğitimin sunduğu fırsatları anlattı. On binlerce öğrenci meslek liselerindeki atölyeleri yerinde inceleme fırsatı bulurken, kırsal mahallelerdeki okullarda bakım, onarım ve teknik destek çalışmaları da gerçekleştirildi.

Eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor. Son üç yılda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’da 155 okul ile 2 bin 185 derslik hizmete kazandırıldı. Bu yatırımlar sayesinde derslik başına düşen öğrenci sayısında azalma sağlanırken, ikili eğitim yapan okul sayısı da geriledi. Yapımı süren 62 yeni okulun tamamlanmasıyla eğitim altyapısının daha da güçlenmesi hedefleniyor.

BİGEP kapsamında taşımalı eğitim gören öğrenciler için de standart yemek uygulaması hayata geçirildi. Kalori değeri hesaplanarak hazırlanan menülerle 65 bin 579 öğrenciye sıcak, dengeli ve sağlıklı öğle yemeği sunuluyor.

Değerlendirmelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, BİGEP’in yalnızca akademik başarıyı hedefleyen bir proje olmadığını belirterek, mesleki eğitimden okul yatırımlarına, öğrenci hizmetlerinden eğitim altyapısına kadar her alanda kalıcı dönüşüm sağlayacak çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Şıldak, Şanlıurfa’da eğitimin niteliğini artırmaya yönelik uygulamaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurguladı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara artışlı şekilde yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılmaya başlandığını bildirdi….

Şanlıurfa’da Uyuşturucu Suçlarından Aranan 2 Kişi Yakalandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, narkotik suçlardan aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Hafta Sonu Hava sıcaklıkları Nasıl seyredecek ?

Hava sıcaklıklarının, pazar günü batı kesimlerde, pazartesi iç kesimlerde, salı günü doğu kesimlerde yağışla birlikte azalacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül’de başlayacak

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulamasını 1 Eylül itibarıyla başlatmak konusunda karar aldıklarını söyledi.