İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde trafik yoğunluğunun arttığını belirterek, bayram tatilinin altıncı gününde (3 Nisan 2025 Perşembe) ülke genelinde 542 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybederken, 790 kişi yaralandı.

Bayram tatilinin ilk altı gününde (30 Mart – 3 Nisan 2025) toplam 57 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 533 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya, trafik ekiplerinin bayram tatili boyunca denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirtti. 3 Nisan Perşembe günü 599 bin 476 aracın denetlendiğini, bu kapsamda 22 bin 892 araca hız ve radar işlemi, 41 bin 922 araca ise diğer trafik ihlallerinden dolayı işlem yapıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak, “Bayram, sevdiklerimizle paylaşacağımız en özel anlardır. Bu mutlu günleri hüzne dönüştürmemek için trafikte dikkatli olalım. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.

Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, denetimlerin bayram dönüş sürecinde de devam edeceğini vurguladı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

81 ile Ekoturizm, Kırsal Turizm tesis amaçlı hibe desteği verilecek

IPARD III Kapsamında bundan sonra 81 ile Ekoturizm, Kırsal Turizm tesis amaçlı hibe desteği verilecek. 

Ortopedi Uzmanı Çaycı ‘dan önemli uyarı

Özel Metrolife Hastanesi Plastik, Estetik El Cerrahi ve Ortopedi Kliniği Hekimleri Op.Dr.Emre Çayci, Op.Dr.Ali Levent ve Op.Dr.Volkan Kızılkaya Kurban kesimi ve etin işlenmesi sırasında el yaralanmaları yaşanabileceğine dikkat çekti.

VALİ ŞILDAK BOZOVA’DA İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ramazan buluşmaları kapsamında Bozova’nın bütün kesimleriyle iftar yemeğinde buluştu.

Haliliye Belediyesi ‘nden kırsal hizmetler için önemli karar

Haliliye Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısında kırsal mahallelere daha etkin hizmet sunulması adına Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurulması talep edildi.