Başkan Nihat Çiftçi mesajında, tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirterek bu zaferin milletimizin yeniden doğuşunun simgesi olduğunu dile getirdi.

 Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi mesajında şu ifadelere yer verdi:

  “18 Mart 1915 günü ve öncesinde yaşanan mücadele bir milletin vatan sevgisi, kahramanlık ve fedakârlığını gösteren büyük bir destan olarak tarihe geçti. Çanakkale’de düşmanın tüm imkânlarına rağmen atalarımız iman dolu göğüsleriyle, vatan sevgisiyle, sarsılmaz bir inançla vatan savunması yaptılar.

  “Çanakkale geçilmez” sözü, sadece bir askeri zaferin değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğinin, vatanına olan bağlılığının en güçlü ifadesi oldu. Bu zafer sadece geçmişimizin değil, günümüzün ve geleceğimizin de en önemli ilham kaynağıdır. Çanakkale ruhu, bizlere zorluklar karşısında nasıl dimdik duracağımızı, vatanımız için nasıl fedakârlıklar yapabileceğimizi öğretmiştir.

 Bugün, bizlere bu kutsal vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümünde, milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını, vatanımızın her zaman huzur ve güven içinde olmasını diliyorum.”

 

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa ‘da “Aile” Konulu konferans düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu ‘’Değerleriyle Güçlü Ailem’’ projesi kapsamında ‘’Ailede Zaman Bilinci’’ konulu konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Fatma Yağız Kotan, konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Harran’da TOKİ Konut ve İş Yeri İnşaatlarında Sona Gelindi

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen sosyal konut ve iş yeri projelerinde sona yaklaşıldı.

Viranşehir’den 60 ayda 60 proje

Şanlıurfa’nın 36 ilden büyük ilçesi Viranşehir, Belediye Başkanı Salih Ekinci ile 60 ayda 60 proje yaşanabilir kentler arasına girmeyi başardı.

Büyükşehir Meclisi Temmuz Ayı Son Birleşimi Yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının son birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanvekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.