Çanakkale Deniz Zaferi’nin, Türk yurdunu işgal etmeye çalışan dünyanın süper güçlerine karşı canından başka ortaya koyacak varlığı olmayan aziz bir milletin büyük cesaretiyle gerçekleştiğini kaydeden Başkan Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Tarih boyunca çağ açıp çağ kapatan aziz milletimizin, hürriyet ve kutsal vatan toprağı uğruna kanıyla yazdığı en büyük destan şüphesiz Çanakkale Zaferi’dir. Bundan 110 yıl önce, dünyanın en güçlü deniz donanmaları ve askeri gücüne karşı koymak adına cesaret, emek, azim ve inançla büyük bir zafere imza atan kahramanların duruşuna, resmi kayıtlar, yakın zamana kadar aramızda bulunan gazilerimizin hatıratları, mektuplar, yerli ve yabancı kaynaklar şahitlik etmektedir.

Aziz milletimizin bundan bir asır önce hâkim olduğu Kırım’dan Yemen’e, Kudüs’ten Kerkük’e kadar olan topraklarda bugün yaşanan savaş, soykırım ve insan hakları ihlallerine baktığımızda, Çanakkale’de canını ortaya koyarak vatan savunması yapmanın tarihi önemini bir kez daha ibretle anlamaktayız.

Bundan 110 yıl önce, tarihte benzeri görülmemiş bir fedakârlıkla kazanılan Çanakkale Zaferi, kahraman milletimizin sonsuza kadar unutmaması gereken en önemli hadiselerden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının ilk yıllarını yaşarken milletçe şahit olduğumuz gelişmeler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemizin geçmişini unutmadığını, geleceğe güvenle baktığını göstermektedir.

Toplumumuzun tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak, zor zamanlarda sergilediği birlik ve beraberlik, uzun yıllardır milletimizin ayaklarına pranga olan terör belasının bertaraf edilmesi, savunma sanayimizin dünyanın en ileri ülkelerle yarışır hale gelmesi gibi onlarca sosyal ve ekonomik gelişme, bizlere bu cennet vatanı kanları pahasına hediye eden aziz şehitlerimizin ruhun şâd etmektedir.

Bugün üzerinde başı dik, alnı açık, hür ve bağımsız yaşama imkânı bulduğumuz aziz vatanımızı bizlere emanet eden, sonsuza kadar unutmamamız gereken bir zafer kazandıran cesaret timsali şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizin yüzleri, ruhumuzda ve bilincimizde yaşamaktadır.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yılında, bu zaferin tarihsel anlamını kavrayan nesiller yetişmesi ümidiyle her birimizin sorumluluk sahibi olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, bizlere bu gururu yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Bir Kişi İntihar Etti

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde bir inşaatın ikinci katında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi intihar etti.

Avrupa Birliği’nde elektrikli otomobil satışları artıyor

Brüksel, 3 Mayıs (Hibya) Avrupa Birliği ülkelerinde elektrikli ve hibrit otomobillerin satışları giderek artarken, fosil yakıtlı araçların pazar payı azalıyor. Yılın ilk çeyreğinde en çok ilgi görenler akülü hibrit otomobiller oldu.

Babacan: “Gençleri mülakatlarda oyalamayın”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın seçim vaatleri arasında yer alan mülakat kaldırma konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Elektriğe yüzde 38 zam

Elektriğe yapılan yüzde 38 zam, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.