Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e İstanbul Başsavcılığı tarafından yargı mensubuna tehdit suçlamasıyla resen soruşturma başlatılması hakkında açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel’in, devam eden soruşturmalar üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ve yargı mensuplarını hedef alan tehditkâr ifadelerinin asla kabul edilemez olduğunu belirten Tunç, “Hiç kimse, yargı mensuplarımızı hedef gösteremez ve tehdit ederek yargıya yö n veremez. Bu pervasız ve sorumsuz açıklamalar, doğrudan Hukuk Devletini ve yargı bağımsızlığını hedef almaktadır” dedi.

Bakan Tunç, Anayasanın 138. maddesinin hakim ve savcıların görevlerini hiç bir kişi, makam ya da merciden talimat almadan, yalnızca hukuk ve vicdanla yerine getireceğini vurguladığını bildirerek şunları söyledi:

“Bu anayasal teminatın yanı sıra yargı kararlarına karşı hak arama yolları ve hukuki itiraz mekanizmaları da açıktır. Yargıya intikal etmiş olan iddialarla ilgili olarak, ilgili kişilerin savunma hakları vardır. İsnat edilen suçlara ilişkin savunmanın yapılacağı yer yargılama makamlarıdır. Adli soruşturmaların neticesinde ortaya çıkacak olan kararlar, hem yargının denetiminde hem de kamuoyunun denetiminde olacağından, henüz süreç devam ederken soruşturmayı yürüten savcılık makamına yönelik tehdit ve hakaretler Hukuk Devletiyle bağdaşmaz.”

Hiç kimsenin hukukun dışına çıkarak tehdit ve dayatmayla bir yere varamayacağının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Türk yargısı görevini bağımsız ve tarafsız şekilde sürdürmektedir. Hâkim ve savcılarımız tehditlere boyun eğmeyecek; adaletin terazisi hiçbir baskıdan etkilenmeden, sadece hukukla işlemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı.

MLKP silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak düzenlenen İstanbul merkezli operasyonlarda 13 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

TFF: Bölgesel Amatör Lig Play-Off Finalleri başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig Play-Off Finalleri’nin başladığını bildirdi.

Şanlıurfa’da Turizm Polisi Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığının onayıyla kurulan Turizm Polisi Birimi, Şanlıurfa’da göreve başladı.