Şanlıurfa’nın hızla büyüyen bölgelerinden biri olan Seyrantepe – Maşuk hattında yol çalışmaları aylardır devam ediyor. Ancak, aradan geçen uzun zamana rağmen asfaltlama işlemi hâlâ tamamlanmış değil.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık’ta yaptığı basın açıklamasında “asfalt öncesi çalışmaların sürdüğünü” belirtmişti. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesi Eyüp Cenab Gülpınar Caddesi ve TOKİ Maşuk Yolu’nda yenileme çalışmaları yaptığı ifade edilmişti. Ancak, bölgedeki vatandaşlar ve sürücüler için bu açıklamalar artık bir anlam taşımıyor. Çünkü yolda gözle görülür bir ilerleme yok.

Özellikle Ataşehir – Maşuk – TOKİ güzergâhında araç yoğunluğu her geçen gün artarken, asfaltlanmamış yol kazalara davetiye çıkarıyor. Çukurlar ve bozuk zemin, sürücüler için ciddi risk oluşturuyor. Her gün birçok araç bu yolda zarar görüyor, vatandaşlar ise çözüm bekliyor.

Şehirdeki ana arterlerin yenilenmesi elbette önemli. Ancak, bir yolun kazalara sebep olacak kadar uzun süre tamamlanmadan bırakılması, şehir planlamasında ciddi bir eksikliğe işaret ediyor. Yetkililerin bir an evvel bu yolu asfaltlayarak vatandaşların güvenliğini sağlaması gerekiyor.

Günlük hayatı doğrudan etkileyen bu tür altyapı eksiklikleri, şehirdeki yaşam kalitesini düşürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, 25 Aralık’ta verdiği sözü yerine getirerek bu yolu bir an önce asfaltlayıp hizmete açması şart. Şanlıurfa gibi büyüyen ve gelişen bir şehirde, ulaşım projelerinin planlandığı gibi tamamlanması gerekiyor.

Şimdi soruyoruz: Ataşehir – Maşuk – TOKİ yolunun asfaltlanması için daha ne kadar bekleyeceğiz?

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kuzey Irak’ta şehit düşmüştü: Urfalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

(RHA AJANS/RHA) – Kuzey Irak’ta sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, memleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı.

2. Lig Kura Heyecanı Gözler Riva’da

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Grupları Kura Çekimi, 17 Haziran 2025 Salı günü gerçekleştirilecek.

Filenin Sultanları’nın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde mücadele edecek Filenin Sultanları’nın rakibi Çin oldu.

Dicle Elektrik Açıkladı:“Kaçak Elektrik Tüketimi Şanlıurfa’daki Şebekemizde Hasar Yaratıyor”

Dicle Elektrik, Şanlıurfa özelinde gündeme getirilen elektrik kesintileri konusuna yönelik açıklamalarda bulundu. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kırsal kesimi ve tarımsal sulama alanlarında öngörülemeyen oranlarda kayıt dışı kaçak elektrik kullanımının olduğunu belirterek, bunun şebekenin sağlıklı çalışmasının önünde engel teşkil ettiği vurgulandı.Arvas açıklamalarında Şanlıurfa’ya yönelik yatırım çalışmalarının zaman zaman engellendiğini de dile getirerek “2018 ile 2023 yılları arasın