Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Ankara’da gerçekleştirdiği temasların ardından ilçeye kazandırılan projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Bucak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmeler sonucunda Siverek’e önemli yatırımlar kazandırıldığını duyurdu. Tarihi Siverek Kalesi çevresindeki yapıların kamulaştırılması için 20 milyon lira, iş makinesi alımı için 10 milyon lira, ilçenin farklı bölgelerinde yapılacak kamulaştırmalar için 20 milyon lira kredi desteği sağlandı. Ayrıca buğday pazarı, hal pazarı, tır garajı projeleri ve çevre düzenlemeleri için 10 milyon lira, 200 adet çöp konteyneri desteği de alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmede ise Firkan Tüysüz Stadı’nın genişletilmesi, yeni tribün ve idari bina inşası, sentetik saha yapımı ile kırsal mahallelere 20 halı saha kazandırılması konusunda destek sözü alındı. Ayrıca ilçede öğrenci yurdu projelerinin hızlandırılması gündeme geldi.

Başkan Bucak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti belediyeciliği; hizmetin, eser siyasetiyle buluştuğu anlayıştır. Bu hafta Ankara temaslarımızda TBMM Başkan Vekilimiz Sayın Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte bakanlıklarımızı ziyaret ederek Şanlıurfa’mız ve Siverek’imiz adına önemli kazanımlar elde ettik.”

Bucak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı da ziyaret ettiklerini belirterek, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanındaki talepleri ilettiklerini ifade etti.

Açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu desteklerin sağlanmasında emeği geçen başta Bakanlarımız Sayın Murat Kurum ve Sayın Osman Aşkın Bak olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Aydın’a şükranlarımı sunuyorum. AK Parti belediyeciliği farkını göstermeye, eser ve hizmet üretmeye devam ediyor. Şanlıurfa’mıza ve Siverek’imize hayırlı olsun.”

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Viranşehir’de “Huzur-63” Operasyonu: Aranan Şahıslar Yakalandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı “Huzur-63” uygulamasında 2.547 şahıs sorgulandı, 843 araç kontrol edildi. Uygulamada, aranan iki şahıs yakalanırken, ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Eyyübiye Millet Bahçesi’nde Bakım Devam Ediyor

Hizmete sunulduğu günden bu yana Eyyübiyeliler başta olmak üzere tüm Şanlıurfalıların akın ettiği Eyyübiye Millet Bahçesi’ndeki bakım onarım çalışmalarının kapsamı genişletildi. Yürüyüş yollarından banklarına kadar yenilenmeye başlayan Millet Bahçesi’nin, Ramazan Bayramı ile birlikte yeniden hizmete sunulması planlanıyor.

Başkan Yalçınkaya Müjdeyi Verdi: Akçakale Anayolu Hizmete Açılıyor!

Gidiş-dönüş çift yönlü yol genişletme çalışması yapılan Akçakale anayolunda asfalt çalışmalarında da sona gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Akçakale’nin giriş yolunu tamamlıyoruz. Asfalt çalışmasının 3-5 gün işi kaldı” dedi.

Serbest Güreş Milli Takımı, 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 115 puan toplayan Serbest Güreş Milli Takımı, 31 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonu oldu.