Piyasaların önemli odak noktaları arasında bugü n ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları ve Perşembe günü açıklanacak istihdam raporu yer alıyor. Her iki veri de faiz oranı görünümüne daha fazla netlik kazandırabilir. ABD kurumları, hükümetin kapanması nedeniyle ertelenen verileri yayınlamaya başladı. 

Amerikalıların işsizlik yardımları Ekim ortasında iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 18 Ekim’ de sona eren haftada devam eden başvurular 1,9 milyona yükseldi. Rakamlar Aralık ayında faiz indirimi beklentilerini biraz artırsa da, yatırımcılar yaklaşan verilerin politika yapıcıların şüpheciliği nedeniyle Fed’in daha fazla gevşeme yapma kabiliyetini sınırlayabileceğinden endişe ediyor. 

Bu arada, yüksek teknoloji değerlemelerine ilişkin endişeler risk iştahını baskıladı ve devam eden hisse senedi piyasası satışları arasında altının güvenli liman cazibesini potansiyel olarak artırdı.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

İşte borçsuz örnek Belediyecilik modeli: 200 Milyon TL borçtan 5.5 milyar TL gelire

Gaziantep’in merkez ilçelerinden Şahinbey Belediyesi, başkan Mehmet Tahmazoğlu liderliğinde, belediyecilikte finansal yönetim alanında dikkat çeken bir başarı hikayesi yazdı.

Küçük ama yüreği büyük; *Hacer Aksa kuşlarını Gazze için bağışladı!*

Gazzeli çocuklara yardım gönderebilmek için en çok sevdiği şeyi olan Fıstık ve Maviş adlı iki muhabbet kuşunu kafeste kermese getirip satışa sunan 8 yaşındaki Hacer Aksa şunları söyledi; bir aydan fazla oldu haberlerde sürekli izliyoruz; İsrailliler, Filistin’de Gazze’de ailelerin ve çocukların üzerine durmadan bomba atıyorlar.

Şanlıurfa Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 5 Tutuklama

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Şanlıurfa merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Kısacık: Gazze’de soykırıma sessiz kalmak Müslüman devletlere yakışmıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TV programında gündeme dair değerlendirmeler yaptı.