Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Acıkuyu İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere her türlü şiddete dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. “Şiddete Dur De” adıyla gerçekleştirilen programda, şiddetin birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri ele alındı ve farkındalık oluşturuldu.

Etkinlik kapsamında öğrencilere yönelik seminerler düzenlenirken, rehberlik birimi ve öğretmenler tarafından şiddetin zararları, empati ve toplumsal duyarlılık konularında bilgilendirme yapıldı. Küçük yaşlardan itibaren bilinç kazandırmayı amaçlayan etkinlikte, öğrencilerin şiddetsiz bir toplumun önemini kavraması hedeflendi.

Okul yönetimi yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçli bireyler olarak yetişmesi en büyük önceliğimizdir. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere her türlü şiddete karşı farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik boyunca öğrenciler, hazırladıkları pankartlar ve afişlerle şiddete karşı mesajlar verdi. Sevgi, saygı ve hoşgörü temelli bir yaşam bilincinin önemine dikkat çeken katılımcılar, birlik ve dayanışmanın şiddetsiz bir toplum inşa etmedeki rolüne vurgu yaptı. Büyük ilgi gören etkinlik, öğrenciler için bilinçlendirici ve etkili bir adım oldu.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Urfa’da boğulma sezonu açıldı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde sulama kanalına düşen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da “Guvenli Şehir ” uygulamasında aranan 7 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, halkın güvenliği için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

Elazığspor, Şanlıurfaspor’u Erzurum’da 3-1 yendi

Şanlıurfaspor, 2025-2026 sezonu öncesi Erzurum’da gerçekleştirdiği kamp kapsamında son hazırlık maçında Elazığspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı Elazığspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarda Yeni Düzenleme

Adalet Bakanlığı, icra yoluyla yapılacak elektronik satış işlemlerine ilişkin önemli bir yönetmelik değişikliğine gitti.