Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, Akçakale Belediyesi’ ne bağlı Akçaper Personel Şirketi’nde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle grev kararının alındığını açıkladı.

Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, Akçakale Belediyesi’ne bağlı Akçaper Personel Şirketi çalışanlarının toplu iş sözleşmesi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şiltak, 49.000 TL taban ücret teklif ettiklerini ve bordroyla birlikte bu teklifi belediye başkanına sunduklarını belirtti.

Şiltak yaptığı açıklamada, “49.000 TL taban ücret belirlendi. Bordro ve teklifimizi belediye başkanına sunduk. Yasal süre olan 60 gün çerçevesinde hareket ediyoruz. 6356 sayılı Kanun’un 60. maddesine göre genel merkezimiz grev kararı aldı. Grev kararı işyerine asıldı. Salı günü işçiler grev oylaması yapacak. Oylamanın sonucuna göre yasal uygulamamızı gerçekleştireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan hakkında bazı çalışanlara baskı ve mobbing uygulandığı iddiaları da gündeme geldi.

Sendika olarak diyaloğa açık olduklarını vurgulayan Şiltak, “Yasal süreç işliyor. Ancak belediye başkanımızdan gelen anlaşma talebi doğrultusunda, biz sendika olarak anlaşmaya hazırız. Grev kararı, işyerine asılarak kamuoyuna duyurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Karaköprü Belediyespor’da puan kayıpları sürüyor

Nesine 2.Lig’in 23. haftasında Karaköprü belediyespor Fethiye spor ile 1-1 berabere kalan Karaköprü Belediyespor’da puan kayıpları sürüyor.

Milletvekili Yazmacı’dan Viranşehir Belediyesi’ne ziyaret

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, Viranşehir Belediyesini ziyaret etti.

Kurum: 11 ilimizde çok kapsamlı bir şehircilik stratejisi yürütüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan Mahallesi’nde açıklama yaptı.

Tasarruf tedbirleri açıklanıyor

Hisse senedi endeksleri, önümüzdeki haftalarda parasal genişlemenin devam edeceği umutlarının etkisiyle hafta sonunda rekor seviyelerine geri döndü.