Avustralya, Arjantin, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yeni Zelanda ve İskoçya’ dan 99 milyondan fazla insan üzerinde yapılan araştırma, bilinen aşı komplikasyonlarının ne kadar nadir olduğunu da doğruladı; araştırmacılar, Covid-19 aşılarının yararlarının hala “önemli ölçüde daha fazla” olduğunu belirttiler.

Küresel Aşı Veri Ağı’nın bir parçası olarak çalışan araştırmacılar, Pfizer, Moderna veya AstraZeneca aşısı olduktan sonra kişilerde görülen 13 beyin, kan ve kalp rahatsızlığının oranlarını, pandemi öncesi popülasyonda bu rahatsızlıkların görülmesi beklenen oranlarla karşılaştırmak için kimliksizleştirilmiş elektronik sağlık verilerini kullandılar.

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Kadınlardan Gazze İçin Oturma Eylemi

Şanlıurfa’da bir grup duyarlı kadın, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının sesi olmak amacıyla anlamlı bir protestoya imza attı.

Fenerbahçe: 0 – Galatasaray: 0

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 18. hafta maçında Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

DEVA Parti’li Ekmen: Siyasi iktidar bir döngüdür ve mutlaka değişir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Ulucanlar Cezaevi hakkında açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya açıkladı: O süre uzatılmayacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için vatandaşlara önemli uyarıda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih 31 Ekim 2025’tir. Bu tarihten sonra eski tip belgeler geçerliliğini yitirecek ve vatandaşlarımız indirimli harç ile hizmet bedelinden yararlanamayacaktır” dedi.