CCTV’nin haberine göre; İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki operasyonlar sırasında askeri ateşkesin sarı çizgisini geçen 3 militanın öldürüldüğünü bildirdi. 

Aynı gün, Gazze Şeridi’ndeki Filistin İçişleri Bakanlığı, Han Yunus polis soruşturma birimi başkanı Mahmoud Al-Astal’ın vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Resmi Filistin haber ajansının raporuna göre, İsrail güçleri Batı Şeria ve Kudüs çevresinde baskınlarını sürdürerek 20′ den fazla Filistinliyi gözaltına aldı ve 1 kişiyi yaraladı. 

Bazı bölgelerde ev aramaları yapıldı, yol barikatları kuruldu ve tarım arazileri yerle bir edildi. Bu sırada, İsrail askeri koruması altındaki çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Filistin tarım arazilerine girerek zeytin ağaçlarına zarar verdiği ve hayvanlara el koymaya çalışırken çobanlara saldırdığı, bu durumun yerel halkla çatışmalara yol açtığı bildirildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da 3,5 Milyon Liralık Gümrük Kaçağı Cep Telefonu Ele Geçirildi

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 550 bin lira olan 130 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Dilan Polat için tahliye kararı

Kara para aklama suçlamasıyla Kasım ayından bu yana tutuklu olan Dilan Polat’ın tahliyesine karar verildi.

Şanlıurfalıların DEDAŞ Mağduriyeti Sürüyor

Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar, uzun süredir DEDAŞ’ın (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.) yarattığı mağduriyetlerle boğuşuyor.

Hamas, İsrail ile ateşkes anlaşmasını doğruladı

Hamas bu gece, Mısır’da İsrail ile dolaylı görüşmelerin ardından Gazze’deki savaşı sona erdirmek için bir anlaşma üzerinde anlaştığını doğruladı.