KÜLTÜR VE TURİZMİN BAŞKENTİ ŞANLIURFA’DA FESTİVAL TADINDA. ETKİNLİKLER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’ 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları Şanlıurfalı TRT sanatçısı Münevver Özdemir’in Müzik ziyafetinin ardından tarihi Balıklıgöl platosunda düzenlenen etkinlikle devam etti. Başkan Beyazgül her hafta bir etkinlikle halkımızla birlikte olacağız dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları renkli görüntülere sahne olurken etkinliklerle Şanlıurfa’nın tarihi, turizmi ve gastronomisi tüm dünyaya tanıtılıyor.

Gerçekleştirilen buluşmada sahne alan Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi ekibine Şanlıurfalı TRT Sanatçısı Münevver Özdemir eşlik etti. Birbirinden güzel Urfa Türkülerinin seslendirildiği gecede konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın deprem ve sel gibi felaketleri yaşadığını ancak normale dönüldüğünü ve şehrin misafirlerini beklediğini kaydetti.

Şanlıurfa Fuar Merkezinde başlayan buluşmalar kentin tarihi öneme sahip Balıklıgöl havzasında bulunan amfi tiyatro alanında devam etti. Semazen gösterimi, kum sanatı, havai fişek gösterimi vatandaşlardan tam not alırken alanda kurulan sinevizyon ile Şanlıurfa’da sürdürülen arkeolojik kazılar hakkında bilgiler de aktarıldı.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikler kapsamında Şanlıurfalılar ve kente gelen yerli ve yabancı misafirler unutulmaz bir gece yaşadı. Gecenin sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katılım ve desteklerinden ötürü katılımcılara günün anısına plaket takdim etti.

Şanlıurfa’da her hafta bir etkinlik düzenleyeceklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’da kültür ve turizmi tanıtmak amacıyla etkinliklerimiz devam edecek. Her hafta farklı bir etkinlikle sizlerle olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Boğulma Vakalarına Karşı GSİM’den Büyük Seferberlik: 18 Havuz Hizmete Giriyor

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte her yıl yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek ve gençlere güvenli yüzme alanları sağlamak amacıyla İl genelinde toplam 18 yüzme havuzunu vatandaşların hizmetine sunuyor.

16 ilde “Narkoçelik-28” operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde düzenlenen “Narkoçelik-28” operasyonlarında 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 adet kök kenevir ve kök skunk ile 2 milyon 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da 240 yetim öğrenciye kırtasiye yardımı

Şanlıurfa İl Müftülüğü eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi 240 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Ceylanpınar’da bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Ceylanpınar İlçesinde din görevlilerine bağımlılıkla mücadele semineri verildi. Müftülük konferans salonunda verilen seminere yoğun ilgi gösterildi.