Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran ilçesinde bulunan ve Şuayip Peygamber’in izlerini taşıyan Şuayip Antik Kenti’ ne ulaşımı sağlayan yolda asfaltlama çalışmalarına başladı.

Kent genelinde yol yapım ve onarım faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Harran’ın Tanınmış, Küçüksuphi, Şuayip Şehri ve Eyyübiye ilçesine bağlı Büyükotluca mahallelerini kapsayan 11 kilometrelik grup yolunda sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştiriyor.

Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken Harran’daki güzergâh, Şuayip Peygamber’in yaşadığı ve Hazreti Musa ile buluştuğu yer olarak rivayet edilen Şuayip Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandığı yol, yapılan çalışmaların ardından daha güvenli ve konforlu hale gelecek.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asfalt öncesinde yolun altyapısını güçlendirmek amacıyla mekanik serim, zemin sağlamlaştırma ve kot dengeleme işlemleri yürütüyor. Ayrıca güzergâhta olası su taşkınlarını önlemek için buz boru tipi su geçiş kanalları da yerleştiriliyor.

Mahalle sakinleri çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yolumuz önceden çok dardı, şimdi genişletiliyor ve asfaltlanıyor. Bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da 13 kişilik İşçi Alımına Rekor Başvuru!

Sağlık Bakanlığı’na Rekor Başvuru: Şanlıurfa’da 13 kişilik Temizlik İşçiliği Kadrosuna 54 Bin 633 kişi müracaat etti.

Şanlıurfa ‘da seyir halindeki otomobilde yangın: Araç kullanılamaz hale geldi

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, Diyarbakır yolunda (İl Jandarma Komutanlığı önünde) bir araçta çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

81 ilde sahte ve kaçak alkol operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine” yönelik düzenlediği operasyonlarda; 119 bin 564 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 2 bin 792 litre kaçak ve sahte alkollü içki, 48 bin 425 litre etil alkol ve 169 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı.

Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunda Trafik Kazası: 1 Yaralı

ŞANLIURFA– Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda, GAP Havalimanı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.