Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, kamu emekçisi ve emeklileri için 2026-2027 yıllarını kapsayacak zam oranlarını belirlemek üzere Ankara’da toplandı. Toplantıya Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen temsilcileri katıldı.

Hükümetin ikinci teklifinde, 6,5 milyonu aşkın memur ve emekli için 2026 yılı ilk 6 ayı yüzde 11, ikinci 6 ayı yüzde 7 artış önerilmiş, 2027 yılı için ise her iki dönem için yüzde 4 zam sunulmuştu. Taban aylığa bin lira artış teklifi de yinelendi.

Zam oranında anlaşma sağlanamaması üzerine kamu işvereni, uyuşmazlığı Hakem Kurulu’na taşıdı. Kurul, memur ve emekli için son sözü söyleyecek; karar bağlayıcı olacak ve toplu sözleşme hükmünde iki yıl geçerli olacak. Birleşik Kamu-İş üyelerinin kurula katılmama kararı nedeniyle toplantı 10 üye ile gerçekleşti.

Hakem Kurulu, yalnızca oransal zam gibi uzlaşmazlık konularında karar verecek; uzlaşı sağlanan 369 madde yürürlüğe girecek. Kurul kararına itiraz edilemeyecek, dava açılamayacak.

MA

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

AK Parti Şanlıurfa’da “Kan Ver, Can Ver” Kampanyasına Yoğun İlgi

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından başlatılan “Kan Ver, Can Ver” kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Vali Şıldak, Şanlıurfalı Sanatçıları Ziyaret Etti

Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi’nin tüm aşamalarını takip eden Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfalı sanatçıları hanelerinde ziyaret etti.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: “Sakatlayıcı Faul Haramdır”

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, futbol sahalarında sıkça karşılaşılan sert ve sakatlayıcı faullerin dini açıdan hükmüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi’nde ‘İmralı’ istifası

Abdurrahim Aksoy, DEVA Partisi’nin İmralı heyetine katılım konusunda sorumluluk almaktan kaçındığını belirterek, partiden istifa ettiğini duyurdu.