Filistin Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, bu saldırının haksız olduğu ve barışa ve iki devletli çözüm ilkesi üzerindeki uluslararası uzlaşıya aykırı olduğunu değerlendirdi.

Bakanlık, İsrail işgalini ve suçlarını eleştirme veya Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık haklarını destekleme ile Yahudi düşmanlığını birbirine karıştırma şeklindeki eski söylemin artık çürüdüğü, ifşa olduğu ve kimseyi kandırmadığını teyit etti. İktidardaki İsrail sağı, işgali korumak, soykırım, yerinden etme ve ilhak suçlarını meşrulaştırmak ve uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına karşı isyanını güzelleştirmek için bu söylemi kullandığı belirtildi.

Ayrıca Bakanlık, tüm ülkeleri, barışa ve çatışmanın siyasi çözümü ne düşman olan İsrail’e karşı koymaya ve iki devletli çözümü korumak, uluslararası hukuku ve uluslararası meşruiyetin ve kurumlarının güvenilirliğini savunmak için, ister topluca ister bireysel olarak, Filistin Devleti’ni acilen tanımaya çağırdı.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Konut satışları Temmuz ayında yüzde 17 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17 azalarak 123 bin 603 oldu. İpotekli konut satışları yüzde 23,7 artarken yabancılara yapılan konut satışları yüzde 1,9 yükseldi.

Birecik’te Narkotik Operasyonu: Aranan Şahıs Yakalandı

Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından narkotik suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında uyuşturucu suçundan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Şanlıurfa’da “özel hastalara” genel anestezi altında diş tedavi hizmeti

Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesinde Genel anestezi ve sedasyon altında diş tedavisine başlandı.

DURMUŞ: Takım İyi Mücadele Etti, 3 Puanı Hak Ettik

Karaköprü Belediyespor sezonun 2. hafta değerlendirmesini yapan Teknik Direktör Besim Durmuş, “3 Puanı 3 golle net bir skor ile aldık.” dedi.