Şanlıurfa’nın en büyük alışveriş merkezi konumunda bulunan Piazza AVM, Şanlıurfalıların yaptığı harcamalarla kasasını doldururken, kentin profesyonel futbol takımı Şanlıurfaspor’a destek vermemesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.
Şanlıurfaspor, son dönemde ciddi mali sıkıntılarla mücadele ediyor. Transfer tahtasının açılabilmesi için yaklaşık 3 milyon liraya ihtiyaç duyuluyor. Ancak takıma,bazı belediyeler dışında ciddi bir destek sağlanmıyor.
Şanlıurfa’nın ekonomisinden en büyük payı alan işletmelerden biri olan Piazza AVM’nin, Şanlıurfaspor’a hiçbir katkıda bulunmaması kamuoyunda tepkilere yol açtı. Kent sakinleri, başka şehirlerde büyük alışveriş merkezlerinin yerel takımlara sponsorluk desteği sağladığını hatırlatarak, Piazza AVM’nin bu konuda duyarsız kalmasını eleştirdi.
Vatandaşlar, “Başka şehirlerde AVM’ler yerel takımlarına sponsor oluyor, onlara reklam desteği veriyor. Ancak Piazza AVM, ‘Ben müşteri kazanırım, Şanlıurfaspor beni ilgilendirmez’ mantığıyla hareket ediyor. Oysa Şanlıurfa’nın en çok kazanan işletmesi. En azından küçük de olsa bir destek vermesi gerekirdi.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.
Piazza AVM’nin bu tavrı, “Kentin nimetlerinden faydalanıyor ama sorumluluğunu paylaşmıyor” yorumlarına neden oldu.