Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon oranı %2,46 olarak duyuruldu. Böylece yılın ilk üç ayındaki enflasyon %10,06’ya ulaşırken, yıllık enflasyon %38,10 olarak hesaplandı. Enflasyon farkı ise %3,83 oldu.

Memur-Sen ve Eğitim- Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, enflasyon rakamları sonrası yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücünün düşmeye devam ettiğini belirtti. Coşkun, Kamu İşveren Heyeti’nin ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun sunduğu zam oranlarının yetersiz ve adaletsiz olduğunu ifade etti.

“Hakem Kurulu, Adaletli Hale Getirilmeli”

Coşkun, toplu sözleşme sürecinin kamu çalışanları ve emekliler için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, mevcut 4688 sayılı Kanun’un değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Hakem Kurulu’nun işlevini tam olarak yerine getirmediğini belirten Coşkun, sürecin daha adil ve makul hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Gerçekçi Maaş Politikaları Belirlenmeli”

Memur-Sen olarak hedeflerinin 4688 sayılı Kanun’un evrensel ilkelere uygun hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Coşkun, Merkez Bankası’nın tutarsız enflasyon tahminlerine göre değil, hayatın gerçeklerine uygun maaş ve ücret politikalarının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun, Kamu İşveren Heyeti’nin toplu sözleşme masasının önemini kavraması gerektiğini belirterek, memurların ve emeklilerin 2026-2027 yıllarında da enflasyon karşısında mağdur edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Memur-Sen’den “Anayasa Değişsin, Aile Korunsun” İmza Kampanyası

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, aile kurumunun korunması ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması amacıyla bir imza kampanyası başlatıldığını duyurdu. R

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan Şanlıurfa’ya Geliyor

Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geliyor.

Sağlık Bakanlığı: Özel hastanede ilgili birimin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da özel bir sağlık kuruluşunda vatandaşa acil müdahale esnasında pazarlık yapıldığı haberine ilişkin, özel hastanede ilgili birimin faaliyetinin durdurulmasına karar verdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Bayramlaşma Programına Düşük Katılım

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, önceki yıllara kıyasla düşük katılımla gerçekleşti.