Haliliye Belediyesi, sosyal sorumluluk bilinci artırmak ve ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek amacıyla Bayat Ekmek Toplama Projesini uygulamaya devam ediyor.

 Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde “Ekmek Nimettir, Yeri Çöp Değildir” sloganıyla uygulanan proje kapsamında 32 merkez mahallenin muhtelif noktalarına Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirildi. Vatandaşların bayat ekmeklerini bıraktıkları 600 adet Bayat Ekmek Toplama Kutuları ile yıllık 12 ton ekmek israfı önleniyor. Vatandaşlar tarafından bırakılan ekmekleri günlük olarak toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bayat ekmek toplama araçlarına yükledikleri ekmekleri barınaklara teslim ediyor. Bayat ekmekleri, Şanlıurfa’da yetiştirilen has çoban köpekleri “Guregh”lerin yer aldığı barınağa teslim eden ekipler, israfı önleyen bu proje ile takdir görüyor.

 “Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ederiz” diyen Şanlıurfa Guregh Çoban Köpekleri Dernek Başkanı Yunus Emre Kılıç, “Haliliye Belediyesi’nin topladığı ekmeklerin hepsi burada, büyük bir hayra vesile oluyor. Biz bu ekmekleri Guregh köpeklerimize veriyoruz. Buradan Başkanımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Fıstık Ağaçları Susuzluktan Kuruyor

Şanlıurfa’da tarım arazilerinde yaşanan su sorunu, özellikle keten köynek bölgesindeki fıstık ağaçlarını olumsuz etkiliyor.

Şanlıurfa’da göz açtırmayan denetimler sonuç verdi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının önlenmesi amacıyla büyük bir operasyon düzenledi.

ASKF Yönetiminden Şanlıurfaspor Başkanı Hasan Avcı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Basyan ve beraberindeki heyet, 31 Mayıs’ta gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı görevine seçilen Hasan Avcı’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Şanlıurfalı Genç Güreşçi Türkiye Üçüncüsü Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bireysel Spor Kulübü sporcusu Mehmet Esad Dedeoğlu, Kocaeli’de düzenlenen U15 Grekoromen Stil Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.