İçişleri Bakanı Yerlikaya, 11 ilde nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarını işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-34” operasyonlarında 47 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Siber suçlarla ve suçlularla mücadelenin amansızca devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa’da düzenlenen ‘Sibergöz-34’ operasyonlarında şüphelilerin; Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformundan ‘Konteyner, Elektrikli Araba vb.’ ilanı verdikleri, iletişime geçtikleri vatandaşlardan ‘ürü n bedeli’ adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.”

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğuna değinerek, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

UNRWA ekipleri, Gazze ile Han Yunus’ta ruh sağlığı ve psikososyal destek sağlıyor

New York, 4 Mart (Hibya) Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sağlık ekiplerinin Gazze ve Han Yunus bölgelerinde ruh sağlığı ve psikososyal destek sağlamaya devam ettiğini bildirdi.

Karaköprü’de emlak vergisi ödemeleri devam ediyor

Konut sahiplerinin her yıl ödemekle yükümlü oldukları Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri devam ediyor. 1 Dönem Mükellefler ödemlerini Karaköprü Belediyesi’ne ait Tahsilat Merkezinden yapabilirler.

Türkiye Ocak’ta 2 milyon turisti aştı

Türkiye 2024 yılının Ocak ayında 2 milyon 47 bin 27 yabancı ziyaretçi ağırladı.

Siverek’te Selimpınar Deresi Islah Ediliyor

Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından başlatılan dere ıslah projesi kapsamında, Selimpınar Mahallesi’nden geçen derenin düzenlenmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 350 milyon liralık yatırım sağlandı.