İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da Ş.K.’nin, Balıkesir’de F.Ö.‘ nün, Antalya’da Y.K.’nin (Cezaevinde), Tekirdağ’da E.Y.’nin, Kırklareli’de N.G. ve E.K.’nin (2 ayrı örgüt), Bursa’da F.Y.K. ve A.A.’nın (2 ayrı örgüt) elebaşılığını yaptığı 8 ayrı Organize Suç Örgütüne yönelik 6 il merkezli geçen hafta düzenlenene operasyonlarda; elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 74 şüphelinin yakalandığı, 43’ünün tutuklandığını duyurdu. 20’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul, Kırklareli, Bursa, Balıkesir, Antalya ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, silahlı tehdit, mala zarar verme, çek senet tahsilatı, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, uyuşturucu madde ticareti, insan kaçakçılığı, silah ticareti ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından Savcılıklarca haklarında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Ayrıca operasyonlar sonucu; 20 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda kesici/delici alet ile çek/senet ele geçirildiğini de bildiren Yerlikaya “Hiç bir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz mücadelemizin her aşamasında, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi  tebrik ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’daki Boğulma Vakaları Meclise Taşındı

Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa’daki boğulma vakalarının artması nedeniyle, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Altında rekor devam ediyor

Altın fiyatlarındaki yükseliş serisi 15 Ekim 2025’te de devam etti. Küresel piyasalarda ons altın TSİ 06.00 itibarıyla 4.187 doları görerek yeni zirve yaptı. Gram altın fiyatı da 5.628 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Başkan Özyavuz Kütüphanede Ders Çalışan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

 Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Fikret Otyam Harran İlçe Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, ders çalışan öğrenci ve gençlerin tek tek taleplerini dinledi.

İşsizlik sayısı 3 milyon 305 bine ulaştı

ANKARA – TÜİK’in Haziran ayı verilerine göre, işsiz sayısı bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişi oldu.